Weer op Mallorca

Veel toeristen zijn dit jaar weer op Mallorca te vinden. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen ( = Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera). Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca, dat tevens de hoofdstad is van de Balearen.

 

Weer op Mallorca

Het weer op Mallorca is eigenlijk altijd aangenaam. De zon schijnt er zo’n driehonderd dagen per jaar. Het strandseizoen begint er in mei en loopt tot oktober/ november.

De maand september is misschien wel de beste maand om naar Mallorca te gaan. De grote stroom toeristen is dan naar huis en de hittegolven zijn ook voorbij, het weer op Mallorca is in deze periode zeer geriefelijk.

Design hotels, trendy clubs, restaurants en beach clubs zijn er genoeg te vinden.
Voorbeelden van mooie design hotels zijn: Puro hotel en Hotel Feliz.

Palma de Mallorca, de hoofdstad wordt ook wel het nieuwe Barcelona genoemd. Het heeft een oud centrum. Je vindt er diverse winkels zoals Zara, de H&M, designer winkels zoals Kling met labels als Ann Demeulemeester en Comme des Garçons.

Palma de Mallorca is ook goed te verkennen per fiets of skeeler. Bij bijvoorbeeld Palma On Bike huur je al een paar skeelers of een fiets voor ongeveer tien euro per dag.
Mallorca heeft een prachtige natuur. In het noordoosten overheersen rust en leegte. Mooie baaien en prachtige stranden vind je langs de kust. Ed Trenc vind je hier; een geweldig langgerekt strand met een mooie heldere turquoise zee. Ed Trenc behoort tot een van de mooiste stranden.

Er zijn verschillende bodega’s op Mallorca te vinden, zoals bijvoorbeeld Anima Negra en Miguel Oliver. Op deze manier kan je kennis maken met wijn uit de streek.
Niet alleen Palma de Mallorca heeft veel restaurants en bars. Je kan eigenlijk op heel Mallorca heerlijk eten.
Goed aangeschreven restaurants zijn: Restaurant Illeta. Dit restaurant is gelegen op de rotsen, gelegen in mooie heldere blauwe baai. Hier eet je de lekkerste Spaanse gerechten. Cala Conills is het beste visrestaurant. Hier krijg je heerlijke vers bereide vis van de dag.
Ben je op zoek naar een plek om te loungen, ga dan naar bijvoorbeeld Puro Beach of Folies. Hier draaien bekende dj’s en kan je heerlijk chillen, loungen aan het zwembad.
Een avondje uit, op stap naar een Club. Ga dan eens naar Pacha Nightclub, Abraxas Nightclub of BCM Planet Dance. Kortom Mallorca, het grootste eiland van de Balearen met een prachtige hoofdstad, Palma de Mallorca genaamd. Veel cultuur, goede gastronomie en mooie stranden. En daarnaast is het weer op Mallorca ook altijd nog eens aangenaam.

Op zoek naar een leuke vakantie naar Mallorca, kijk snel bij zonvakanties en de aanbiedingen van NUvakantie.com

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over