Weer Ibiza? Ibiza heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het weer op Ibiza uit zachte winters en warme zomers bestaat. Regen valt er wel maar niet veel. In de zomer valt er bijna geen regen en heeft Ibiza veel zon uren. Ibiza is daardoor dan ook relatief droog. Onweer daarentegen kan wel voorkomen in de zomer.

Weer Ibiza

Het zomerseizoen en de eerste lekkere warme stranddagen beginnen in mei met mooie heldere, zonnige dagen en temperaturen rond de 25 graden.

Tussen de maanden juni en september valt er vrij weinig regen. In augustus en september kunnen de temperaturen zelfs stijgen tot over de 30 graden. De temperatuur van de zee ligt dan tussen de 24 en 26 graden. Heerlijk dus om een duik te nemen.

Tijdens de avonden in mei, juni en september heb je wel een trui of iets dergelijks nodig. Met name als er veel wind staat, want dan kan het best fris zijn in een mouwloze blouse.

In juli en augustus is het echt warm, dus zorg ervoor dat je in deze periode voldoende luchtige kleding bij je hebt.

Het weer op Ibiza in oktober is wat anders dan in juli en augustus. In oktober kan Ibiza namelijk regenachtig zijn en kan er veel wind staan. De temperatuur kan dan dalen tot 17 graden. Neem daarom wat truien en een jas mee in deze periode.

In de winter (november tot april) is het weer op Ibiza eigenlijk best zacht. De gemiddelde temperatuur ligt overdag gemiddeld rond de 15 graden, best lekker dus. Komt de zon door, dan kan de temperatuur al gauw oplopen tot 25 graden. Wel is er kan op regen in de winter, maar meestal is het gewoon droog.

Alhoewel Het weer op Ibiza in de winter anders is dan in de zomer, is de kwaliteit van de restaurants, de fiestas, shoppen en het rustige tempo van het leven natuurlijk gewoon net zo goed en gezellig als in de zomer!

Op zoek naar een leuke vakantie naar Ibiza? Vind hier jouw vakantie naar Ibiza ik weet zeker dat het volgend jaar weer Ibiza wordt!

weer ibiza

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over