pakketreis

Weer Curaçao

Wordt het volgend jaar weer Curaçao? Hagelwitte stranden, gezelligheid, prachtige duiklocaties en heerlijk weer, wat wil je nog meer?

Curaçao is gelegen in de Caribische zee  op ongeveer 55 km verwijderd van de kust van Venezuala. Curaçao is het grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden. Curaçao is een mix van Caribische sfeer met Nederlandse invloeden, waaronder de Nederlandse Taal. Curaçao is ongeveer 10 uur vliegen vanuit Nederland. Het eiland klein Curaçao ligt voor de kust van Curaçao.

Weer Curaçao

De gemiddelde temperatuur op Curaçao is zo’n 27 graden. Het heeft het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Curaçao kent een regenseizoen van oktober tot februari. Er komen dan buien voor die tegen de avond en of ’s nachts vallen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag op Curaçao is slechts 550 millimeter.

Curaçao is een mix van Caribische sfeer met Nederlandse invloeden, waaronder de Nederlandse Taal. Het eiland kent een vriendelijke bevolking, mooi weer en beschikt over heerlijke stranden, welke ook zeer geschikt zijn voor kinderen.

Mooie stranden zijn onder andere:

Avila Beach
Dit strand behoort tot het Hotel Avila Beach. In dit hotel slaapt de koningin ook als ze het eiland bezoekt.

Cas Abou
Dit is het strand waar de tv-serie Bon Bini Beach is opgenomen. Hier is veel koraal te vinden.

Jan Thielbaai
Tevens een strand uit de tv serie Bonbini Beach. Het is het paradijs voor duikers.

Mambo beach
Mambo beach is een aangelegd strand, erg populair en er worden vaak feesten georganiseerd.

Klein Curaçao
Dit is een onbewoond eiland, waar je naartoe kan met een excursie. Je kan er goed snorkelen.

Playa Kenepa (grote Knip en kleine Knip)
Deze stranden worden vaak bezocht door de lokale bevolking. Het water is er helderblauw en regelmatig kom je er schildpadden tegen.

Port Marie
Prachtig strand waar de leguanen over het strand lopen. Goede plek om te duiken.

Ook enthousiast geworden? Dit jaar naar Curaçao, en ik weet zeker dat het volgend jaar weer Curaçao wordt! Kijk snel bij verre reizen voor een vakantie naar Curaçao.

Hieronder enkele reisaanbieders waar je je vakantie naar Curaçao kan boeken: Arke en Neckermann. Kijk voor meer informatie bij reisaanbieders op NUvakantie.com

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over