Vakantiebestemmingen buiten Europa

Vakantiebestemmingen buiten Europa vind je hier. Wie wil er nou niet naar de zon? Hieronder volgen TOP vakantiebestemmingen buiten Europa voor wie snel weg naar de zon wil!

Vakantiebestemmingen op Curaçao

Curaçao behoort tot de populaire vakantiebestemmingen. Niet zo gek, want het is er altijd mooi weer en daarbij is er genoeg te doen. Het eiland Curaçao ligt in de Caribische zee, ten noorden van Venezuela. Het is ruim 9 uur vliegen vanuit Nederland.
Curaçao is een mix van Caribische sfeer met Nederlandse invloeden, waaronder de Nederlandse Taal. Het eiland beschikt over prachtige stranden een vriendelijke bevolking en prachtige stranden.

Mooie stranden zijn onder andere:

Avila Beach
Dit strand behoort tot het Hotel Avila Beach. In dit hotel slaapt de koningin ook als ze het eiland bezoekt.

Cas Abou
Dit is het strand waar de tv-serie Bon Bini Beach is opgenomen. Hier is veel koraal te vinden.

Jan Thielbaai
Tevens een strand uit de tv serie Bonbini Beach. Het is het paradijs voor duikers.

Mambo beach
Mambo beach is een aangelegd strand, erg populair en er worden vaak feesten georganiseerd.

Klein Curaçao
Dit is een onbewoond eiland, waar je naartoe kan met een excursie. Je kan er goed snorkelen.

Playa Kenepa (grote Knip en kleine Knip)
Deze stranden worden vaak bezocht door de lokale bevolking. Het water is er helderblauw en regelmatig kom je er schildpadden tegen.

Port Marie
Prachtig strand waar de leguanen over het strand lopen. Goede plek om te duiken.

Vakantiebestemmingen in Florida 

Florida ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Ook Florida behoort tot de populaire vakantiebestemmingen. De naam is afgeleid van het Spaanse woord La Florida (De Bloemrijke). Florida heeft een subtropisch klimaat vandaar de bijnaam van de staat “The Sunshine State”. De meest gesproken talen zijn Engels en Spaans.
In Florida zijn veel restaurants, bars en hotels te vinden voor alle soorten budgetten. De belangrijkste bezienswaardigheden in Florida zijn onder andere:

Disney World 
Dit park is gelegen in de buurt van Orlando. Het bestaat uit 4 pretparken, 2 waterpretparken en twee winkel en entertainment gebieden.

Fort Lauderdale 
Fort Lauderdale wordt ook wel het Venetië van de Verenigde Staten genoemd. Veel zand en zon is hier te vinden.

Everglades National Park 
Dit park is een van de grootste nationale parken van Amerika.

Stranden 
Er zijn veel stranden te vinden in Florida. Voorbeelden van bekende stranden zijn: Panama City Beach, Daytona Beach of West Palm Beach.
Vanuit Florida vertrekken veel cruiseschepen. Je kunt bijvoorbeeld je vakantie in Florida combineren met een (korte) cruise naar de Bahamas.

Vakantiebestemmingen op De Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek D-reizen

De Dominicaanse Republiek is een republiek gelegen in het Caribisch gebied, en ligt op het oostelijk deel van het eiland Hispaniola. Aan de westkant van Hispaniola ligt Haïti. Het grootste deel van de Dominicaanse Republiek heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur die schommelt rond de 25 ° C.

De laatste jaren is de Dominicaanse Republiek uitgegroeid tot een van de meest populaire vakantiebestemming in het Caribisch gebied. Erg populair op de Dominicaanse Republiek zijn de all-inclusive resorts. Hier kan je heerlijk tot rust komen met lekker eten, veel zon en een goede service.

De meeste mensen die voor de zon en de rust komen kiezen meestal voor Punta Cana en Bavaro aan de Oostkust van de Dominicaanse Republiek. De sportliefhebber gaat vaak naar Cabarete.
In het Noordoosten is het prachtige schiereiland Samana gelegen en moet nog ontdekt worden. Het Zuiden van de Dominicaanse Republiek is minder druk, Bayahibe daarentegen is populair. Het is gelegen in het Nationale Park del Este. Bayahibe is de vertrekplaats voor de excursies naar de bounty eilanden Saono, Catalinita en Catalina.

Kortom, wil je snel weg naar de zon, ga dan naar Florida, Curaçao of de Dominicaanse Republiek.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over