Talenreis is het antwoord

Uit een onderzoek van de universiteit van Nijmegen blijkt dat de talenkennis van de gemiddelde Nederlander helemaal niet zo goed is. Naar aanleiding van dit onderzoek dat zij hebben gedaan bij bedrijven met buitenlandse vestigingen, blijkt dat een kwart van de onderzochte personen nauwelijks boven het beginners niveau uitkomt. Een taalcursus volgen is een oplossing om het niveau te verbeteren en waarom niet een taalcursus in combinatie met een reis; talenreis?

Een geweldige vakantie hebben tijdens een talenreis en tegelijkertijd ook nog de taal leren spreken en een cultuur leren kennen, wat wil je nog meer?

De laatste 10 jaar zijn taalreizen erg populair geworden met name onder jongeren. Steeds meer jonge mensen maken een talenreis om verschillende redenen. De een wil een leuke vakantie, maar dan net iets anders dan normaal. De ander wil nieuwe mensen en culturen leren kennen en ondertussen een nieuwe taal leren. En weer een ander heeft een bepaalde taal nodig voor een baan of studie en vindt dit een goede combinatie van leren en ontspannen.

Er zijn genoeg organisaties te vinden die taalreizen aanbieden. Deze organisatie hebben een groot aanbod van taal cursussen in veel verschillende landen. Naast de taal cursus worden er ook activiteiten en excursies aangeboden.

Voorbeelden van organisaties die taalreizen organiseren:

  • StudyTravel
  • EF talenreizen
  • Interlanguage
  • Tri Colore

Talenreis

Gemiddeld driekwart van de deelnemers meldt zich alleen aan voor een talenreis.
Daarnaast zijn er taalreizen in alle soorten en maten. Van 2 weken tot een half jaar, met een keuze uit veel verschillende landen van bijvoorbeeld Engeland tot Guatemala. Over het algemeen heb je de mogelijkheid om een taalcursus te kiezen die op maat gemaakt is; bijvoorbeeld zakelijk Engels of medisch Duits of commercieel Spaans. Verder kan je kiezen voor een intensieve taalcursus, academisch jaar of  een privécursus, wat je wilt, de meeste organisaties van taalreizen zullen ervoor zorgen dat het wordt geregeld zoals jij dat wilt. Je zit in een klas met mensen van allerlei nationaliteiten. Op deze manier vergroot je je netwerk met internationale contacten. Een voordeel van een groep met allerlei nationaliteiten en niet bijvoorbeeld met alleen maar mensen van dezelfde nationaliteit is dat je buiten de lessen met de andere studenten niet alleen maar in je eigen taal kunt blijven spreken.

Verblijf tijdens talenreis

Als je op talenreis gaat zijn er verschillende manieren om op je bestemming te verblijven. Zo kan je kiezen voor een eigen appartement of hotelkamer. Ook is het mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Op deze manier kan je nog beter werken aan je taal en krijg je nog meer mee van de cultuur van het betreffende land. Meestal spreken de mensen in het gastgezin alleen hun eigen taal, dus je wordt gedwongen om de taal te spreken. Verder bestaat de mogelijkheid om in een appartement te verblijven met andere studenten die ook op taalreis zijn. Dit is een leuke optie om je nog verder internationaal te ontwikkelen. Indien je voor een langere periode een taalreis wilt maken, zou je ook een combinatie kunnen maken, bijvoorbeeld 6 weken in een gastgezin en dan verhuizen naar een appartement met andere studenten.

Excursies tijdens talenreis

Tijdens de taalcursus worden er interessante excursies georganiseerd waar je aan kan deelnemen. Zo zijn er bijvoorbeeld in elke stad wel interessante culturele programma’s te vinden, zoals het bezichtigen van historische gebouwen, kerken, bezoeken van musea en van theater. Verder worden er diverse etentjes en feestjes georganiseerd.
Door de taal met de mede cursisten en de locale bevolking te blijven spreken en mee te doen aan de activiteiten en excursies die georganiseerd worden zal je merken dat je taalvaardigheid verbetert. Het is absoluut een goede manier om een taal te leren.

Talenreis StudyTravel

Prijs taalreizen

De prijs voor een talenreis hangt af van de duur en de bestemming.
Op de sites van de meeste organisaties is snel te zien wat het ongeveer kost. Hier komt nog wel je transport bij om er te komen. Soms kunnen de organisaties dit ook voor je regelen.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over