Spanje met de Camper

Spanje met de Camper Ontdekken

Als je deze zomervakantie met het gezin naar Spanje wilt gaan zou je, in plaats van een huisje te huren, er ook voor kunnen kiezen om met de camper te gaan. Tweedehands campers zijn niet duur en anders kan je er een in Spanje huren. Met een camper kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt overnachten op een parkeerplaats in een grote stad of ergens midden in de natuur. Hoeveel vrijheid kun je nog meer wensen? Een paar leuke bestemmingen in Spanje om met de camper naartoe te gaan.

De Catalaanse kust: Costa Dorada en Barcelona

Relatief dichtbij en er is van alles te doen. Ga bijvoorbeeld naar het strand in de rustige baai bij Roses, breng een bezoek aan het Dalí-museum in Figueras of naar het voormalige woonhuis van deze beroemde schilder in het schilderachtige Cadaques. Ook in Barcelona is veel leuks te doen als je met kinderen reist. Zeker als deze van voetbal houden is een bezoek aan Camp Nou, het iconische stadion van FC Barcelona, een verplicht nummer. Je kunt een rondleiding krijgen door het stadion en een shirt kopen in de fanshop. Op de berg Tibidabo, waar je kunt komen met de oude Tram Blau, ligt een oeroud pretpark uit 1889. Zeker voor kleine kinderen is dit erg leuk. Bovendien heb je vanaf de Tibidabo een schitterend uitzicht op de stad.

Galicië

Als je naar Galicië gaat om te genieten van het ruige landschap, de kunstschatten en de heerlijke keuken, moet je zeker langs As Catedrais (de kathedralen) gaan. Op dit strand staan enorm grote stenen bogen, die in miljoenen jaren tijd door erosie zijn uitgesneden in de kliffen. De steden A Coruña, Vigo, Lugo, Ourense en Santiago de Compostella zijn alle zeer de moeite waard. Santiago de Compostella is het eindpunt van de pelgrimstocht die langs verschillende Graalburchten voert. Als de kinderen liggen te slapen trek je voor de camper een flesje lokale albariño open, de beste Spaanse witte wijn, die in deze streek wordt gemaakt.

Andalusië

In Andalusië heb je niet alleen schitterende de stranden, maar ook oeroude boerendorpjes, waaronder Juzcar. De huizen van dit dorp zijn allemaal blauw geschilderd. Het werd dan ook uitgekozen als decor van de laatste Smurfen-film. In Nerja vind je de beroemde druipsteengrotten. Natuurlijk is een bezoek aan het Moorse Alhambra-paleis in Granada een must als je in de buurt bent. Maak daarna in het nabijgelegen Sierra Nevada gebergte een wandeltocht met een ezel. Ook het eten in Andalusië stelt niemand teleur. Hier komen namelijk van oorsprong de tapas vandaan.

Ook naar Spanje met de camper?

Boek je vakantie naar Spanje, mét of zonder camper, vandaag nog via NUvakantie. Hier vind je alle beste deals naar Spanje op een rij, en ben jij zeker een reis voor de beste prijs!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over