Oaxaca

Oaxaca: Het Authentieke Mexico

Als je aan Mexico denkt, dan denk je al gauw aan een heerlijke strandvakantie in Cancun, Puerto Vallarta, Playa del Carmen en Cozumel. Maar waarom niet aan Oaxaca?

Oaxaca Mexico

Hieronder ontdek je het Authentieke MexicoOaxaca!
Oaxaca onderscheidt zich net als Chiapas van de rest van Mexico doordat het rijk is aan cultuur en natuur. Verder heeft het een uniek authentiek karakter met nog veel authentieke plekken, die wel toeristisch ontwikkeld zijn maar niet bezocht worden door veel toeristen. Verder staat Oaxaca bekend om de vriendelijke bevolking en de oude culturen zoals de Zapoteken.

Oaxaca de Juarez is de hoofdstad van de provincie Oaxaca.
Het is een koloniale stad die door de lage gekleurde huizen gezellig dorps aandoet. Oaxaca is omringd met veel dorpjes waar men nog leeft van oude ambachten zoals aardewerk en de beroemde Alebrijes. Oaxaca stad ligt op 1500 meter hoogte in een vallei en wordt omringd door de bergketens van de Sierra Madre. De provincie Oaxaca in Mexico heeft prachtige berglandschappen, mooie uitgestrekte stranden en prachtige baaien.

Het opvallende karakter van Oaxaca zijn de traditionele Mexicaanse culturen. Verder de denkwijze van de mensen, de invloed van het geloof, de dorps feesten en de traditionele Mexicaanse keuken. In vele dorpen wordt nog steeds de oude lokale taal gesproken.

Naast Spaans worden er in Oaxaca nog eens 40 andere oude lokale talen gesproken. In Oaxaca wonen veel verschillende bevolkingsgroepen waardoor het rijk is aan cultuur.
Voorbeelden van de verschillende groepen zijn bijvoorbeeld de Zapoteken, de Mixteken en nog 14 andere etnische groepen.

Wat een grote rol speelt in het alledaagse leven van Oaxaca is la “comida”, oftewel de lunch.  In Oaxaca worden de beroemde traditionele Mexicaanse recepten nog altijd gemaakt.

Oaxaca kent ook vele festivals gedurende het hele jaar door, zoals de Guelaguetza; dansen in juli, of de Dag van de Doden wat plaatsvindt in november, wat lijkt op Oaxacaans Carnaval.

Naast de festivals is er genoeg te doen en te bezichtigen in Oaxaca. Hieronder tref je wat “highlights”.

Wat te doen in Oaxaca?

De stad Oaxaca
Een Kleurrijk sfeervol koloniaal stadje met marktjes, kerken en gezellige terrasjes en winkeltjes. Het is een geliefde stad voor vele nationale en internationale kunstenaars.

Monte Alban
Monte Alban is de oude Zapoteekse hoofdstad. Het heeft een prachtig uitzicht over de vallei van Oaxaca

Hierve el Aqua
Dit is een bijzonder natuurverschijnsel hoog in de bergen. Het is een rotsformatie dat er uitziet als een waterval. 

El Tule
Árbol del Tule, dit is de breedste boom van de wereld!

Puerto Escondido
Dit is klein stadje gelegen aan de stille oceaan. Het heeft prachtige baaitjes en uitgestrekte stranden. Verder is het een bekend surfparadijs vanwege de hoge golven. 

Laguna Miantepec
Laguna Miantepec is een schitterende laguna met mangroves en ligt vlakbij Puerto Escondido. Het heeft verschillende flora en fauna. Er zijn veel verschillende soorten vogels te bewonderen en er leven krokodillen.

Bahias de Hualtulco
Bahias de Hualtulco bestaat uit 8 baaien aan de Stille Oceaan. Het is opgezet in de Amerikaanse luxe stijl. Tevens zijn er ook rustige idyllische baaitjes te vinden met kleine typische Mexicaanse eettentjes op het strand. Daarnaast is dit een prachtige plek om walvissen te zien!

Waar Oaxaca Boeken?

Unico Travel is een Latin America Specialist gespecialiseerd in het organiseren van unieke reizen op maat naar de landen Costa Rica, Panama, Nigaragua en Mexico. Unico Travel is tevens gevestigd in Oaxaca. De reizen zijn hierdoor “anders dan anders”. Je komt in aanraking met het authentieke Mexico!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over