Mooiste Griekse Eiland

Op zoek naar een strandvakantie in combinatie met cultuur en gezelligheid dan zijn de Griekse eilanden goede vakantiebestemmingen. Griekenland bestaat uit diverse eilanden, maar wat is nu het mooiste Griekse eiland?

Mooiste Griekse Eiland

Griekenland heeft ongeveer 6000 eilanden. De bekendste eilanden zijn: Kos, Kreta, Corfu, Rhodos, Zakynthos en Lesbos.

Er is een groot reisaanbod naar de Griekse Eilanden, met name naar het grootste eiland van Griekenland; Kreta. Chersonissos is de plek met het bruisende nachtleven op Kreta. Als je toch op zoek bent naar iets meer rust, ga dan naar Rethymnon.

Kos is het fietseiland van Griekenland. Kos beschikt over een mooie haven, kristalhelder zeewater, lange stranden en voor wie van archeologie houdt, zit hier ook goed.

Rhodos is het eiland met een rijk verleden en veel monumenten. Het is het grootste eiland van de Dodekanesos.
In de zomermaanden bruist het in Rhodos-stad. Er is veel gezelligheid tot in de vroege uurtjes. Hou je meer van rust, gaan dan naar het zuiden van het eiland. Hier vind je prachtige stranden en rust.

Corfu is het noordelijkste eiland. Het Ionische eiland is zeer groen. Het landschap van het eiland Corfu is zeer afwisselend. Zo is het noorden bergachtig en kan je prachtige wandelingen maken.Je vindt hier mooie baaien en gezellige dorpjes. Het zuiden is vlak, heeft een mooie natuur en hier vind je vooral cypressen en olijfbomen.

Zakynthos worden ook wel bloem van het oosten, genoemd.  De reden hievan is omdat Zakynthos een prachtige flora en fauna. Dit eiland is dan uitermate geschikt voor fietsers en wandelaars.

Lesbos heeft prachtige baaien, heel veel olijfbomen en mooie bergketens. Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen hier hun hart ophalen.

Op de vraag wat het mooiste Griekse eiland is kan ik alleen maar antwoorden dat dit  antwoord voor iedereen anders zal. Dit is afhankelijk waar je van houdt en wat bij je past.  Zo hebben alle griekse eilanden hun eigen charmes en zijn mooi.
Ik snap dat het een moeilijke keuze is om het juiste eiland te kiezen. Een idee zou dan kunnen zijn om een cruise te maken naar de Griekse eilanden. Zo leer je diverse Griekse eilanden kennen en kan je aan de hand daarvan beter bepalen wat het mooiste Griekse eiland is. Kijk hier voor een Cruise naar de Griekse eilanden.

Heb je al het mooiste Griekse eiland gevonden? Vind hier dan mooieaanbiedingen naar jouw Mooiste Griekse eiland.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over