eerste Cruise Vakantie

Mijn eerste Cruise Vakantie

Ga je voor het eerst op cruise vakantie, dan komen er zeker heel wat vragen bij je op. Hoe is het eten geregeld, moet ik nu echt veel chique kleding meenemen en hoe zit dat met die excursies aan land? Kan ik die nu al regelen? Hier wat praktische info voor nieuwe cruisegangers.

De cruise vakantie is geboekt en je hebt al veel zin om aan boord te gaan. Maar ook bestaan er wellicht wat twijfels. Waar moet je eigenlijk rekening mee houden en hoe is alles geregeld op zo’n enorm schip. Lees hier meer over de voorbereidingen en gang van zaken op het schip.

Welke kleding neem ik mee?
Ga je op cruise vakantie, dan vraag je je misschien af, wat er allemaal in je koffer hoort. Ten eerste is dat natuurlijk afhankelijk van je reisbestemming en de tijd van het jaar. In principe is tegenwoordig alle kleding op een cruiseschip toegestaan. Wel zijn er aanbevelingen voor het avondeten, zoals casual, informeel of formeel. Vaak kun je in vrijetijdskleding aan het avondprogramma deelnemen. Soms word je echter in nettere kleding verwacht. Bij het ‘Captains Dinner’ bijvoorbeeld komt ‘hij’ in pak met stropdas of smoking en ‘zij’ in cocktail- of avondjurk. Dit kun je nalezen in het programma. Neem ook gemakkelijke kleding mee voor de excursies aan land en vergeet natuurlijk je zwemkleding niet!

Kan ik mijn kleren aan boord wassen?
Op bijna ieder cruiseschip heb je tijdens de cruise vakantie de mogelijkheid om je kleding te laten wassen en strijken. In de hutten bevinden zich kledingzakken met opdrachtformulieren, waarop je kunt aangeven hoe je de kleding wilt laten reinigen. Soms is het ook mogelijk je kleren zelf in een wasserette aan boord te wassen.

Hoe is het eten geregeld?
Tijdens je cruise vakantie zijn er op het schip meestal twee tijden voor het avondeten. De eerste zitting begint tussen 18:00-18:30 uur en de tweede tussen 20:00-20:30 uur. Enkele rederijen bieden echter vrije keus bij het avondeten, ook wel ‘freestyle cruising’ genoemd. Op veel schepen heb je de keus tussen buffet of een menu, dat je soms zelf kunt samenstellen. Bovendien zijn er meestal specialiteitenrestaurants, waar je, tegen extra betaling, in een rustige sfeer exclusiever kunt eten.

Hoe kan ik aan de landexcursies deelnemen?
Vanuit de meeste aanleghavens kun je op excursie. Afhankelijk van de locatie kun je mee met stadsbezichtigingen, wandelingen, duikexcursies, safari’s, om maar een paar mogelijkheden te noemen. Een geweldige manier om nieuwe landen, steden, mensen en culturen te leren kennen. Deze uitstapjes zijn echter nog niet bij de prijs van je cruise vakantie inbegrepen. De excursies kun je aan boord boeken of soms ook vooraf bij het reisbureau of de website waar je de cruise vakantie hebt geboekt. Uiteraard zijn de excursies op vrijwillige basis. Je hebt altijd de mogelijkheid op eigen houtje de aanlegplek te verkennen.

Lijkt jou zo’n cruise vakantie ook wel wat? Kijk dan eens op NUvakantie.com/rondreizen-cruises voor een leuke cruise.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over