Ibiza Tips om je vakantie op dit geweldige eiland nog leuker te maken vind je hier.

Indien je de beslissing hebt genomen om op vakantie te gaan naar Ibiza, boek dan zo snel mogelijk deze vakantie. Ibizais namelijk een erg populair eiland, dus heb je bepaalde wensen en eisen, zorg dan dat je er snel genoeg bij bent.  Met name in de zomer is Ibiza erg populair. Hotels, appartementen en vakantiehuisjes zijn dan al snel volgeboekt. Dit geldt ook voor pakketreizen en vliegtickets.

Bedenk van tevoren ook of je een auto wilt huren om het eiland te zien. Dit is een absolute aanrader om Ibiza beter te leren kennen. Maar let op, reserveer in Nederland alvast de auto. Een auto huren op het vliegveld van Ibiza is namelijk duurder en de beschikbaarheid van auto’s op het vliegveld is ook gering. Dit geldt met name in het hoogseizoen.

Ibiza Tips

Hieronder volgen de Ibiza tips die ik je zeker wil meegeven.

Ibiza tip 1 

Zoals hierboven aangegeven is het huren van een auto een echte aanrader. Naast dat het leuk is om Ibiza te verkennen met een auto is het ook erg handig. Geen afhankelijkheid van het openbaar vervoer en alle mooie plekken kunnen bereiken. Met de bus kan je namelijk niet overal komen. Huur wel vanuit Nederland een auto, dat scheelt veel geld. De laatste keer dat ik naar Ibiza ging, betaalde ik voor het huren van een (kleine) auto 85 euro voor 3 dagen.

Ibiza tip 2

ibiza tips

Dingen die je gedaan en gezien moet hebben:

  • Natuurpark Ses Salinas.
  • Met de boot naar het eiland Formentera en fiets het eiland rond.
  • De volgende stranden bezoeken: Ses Salinas, Cala Blassa, Cala Conta, Benirras, Cala D’Hort en Portinatx.
  • Dalt Vila, het oude gedeelte van Ibiza-stad; ga naar het gemeentehuis, de kathedraal, het archeologisch museum en het kasteel.
  • De Puig de Missa kerk en het historisch museum van Ibiza in Santa Eulalia.
  • De zonsondergang in San Antonio of Cala Conte.
  • Geniet van de traditionele gerechten op Ibiza: “Guisat de Peix” en “Sufrit Pages” en “flao” als toetje.

Ibiza tip 3

Een bezoek brengen aan Ibiza buiten het hoogseizoen is ook een aanrader. Het is er dan rustiger maar nog steeds gezellig. Het is dan ook een stuk goedkoper om naar Ibiza te gaan. Het weer is in mei, juni en september ook heerlijk.

Meer Ibiza Tips

Hou je van uitgaan dan moet je zeker de volgende Clubs bezoeken: Amnesia, Eden, Privilege en KM 5. Gedurende de zomer worden er diverse feesten georganiseerd. Club Space mag ook niet vergeten worden. Geniet overdag van de muziek en de heerlijke sfeer. Deze club is vanaf 07.00 uur ’s ochtends open.

Nog meer Ibiza Tips nodig, laat me weten waar je naar op zoek bent en ik stuur je wat leuke tips!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over