Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza strandenIbiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza stranden speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Ibiza Stranden

Bora Bora Beach
In Playa d’en Bossa vind je het Bora Bora Beach strand. Dit strand hoort bij de beachclub Bora Bora. Het is niet een strand dat geschikt is om te zwemmen en te zonnen,  maar vooral om te feesten en mensen te kijken. ’s Middags draait er dan ook caak een DJ, en kun je genieten van gezelligheid in de zon.

Cala Bassa
Cala Bassa is in het zuiden van Ibiza gelegen in de buurt van San Antonio. Het  strand is ongeveer 300 meter lang, heeft mooi wit zand en een heldere zee. Het lijkt daardoor net dat je op een Caribisch eiland bent. Aan alle twee de kanten van het strand heb je hoge rotsen. Het strand is kindvriendelijk,  de strand loopt geleidelijk af in de zee, waar je de vissen kunt zien zwemmen. Dit strand behoort dan ook tot de populaire Ibiza stranden voor gezinnen met kleine kinderen. Bij het strand zijn er enkele faciliteiten aanwezig zoals toiletten en kleedhokjes. Verder zijn er nog 2 restaurants en 2 snackbars aanwezig.

Cala Benirras
Cala Benirras is met name bekend om de drummers die je regelmatig op dit strand tegenkomt en die trommelen tegen de tijd van de zonsondergang. Het is  ongeveer 10 minuten met de auto vanaf  het plaatsje San Miguel.  Je zult genieten van een mooie rit naar dit strand door de heuvels en valleien. Het strand heeft zand en kleine steentjes. Daarnaast is ook hier de zee erg helder. Het is daarom ook geweldig om hier te snorkelen. Vanaf het strand heb je mooi uitzicht over rotsformaties en de boten die in de baai liggen. Leuk om eens langs te gaan aan het einde van de middag als de drummers gaan trommelen.

Cala Comte
Cala Comte is gelegen in het westen van Ibiza, net iets verder dan Cala Bassa. In het hoogseizoen is het hier vrij druk. Wel is het een schitterend strand. Het heeft mooi zand en daarnaast zul je genieten van een geweldig uitzicht. Cala Comte is minder geschikt voor de kleintjes aangezien de zee wat wilder is. Verder heeft het strand twee delen. Op het strand aan de oostkant zitten veel nudisten. Maar officieel is het geen naaktstrand.  Wil je wat eten of wat drinken ga dan naar Sunshet Ashram, een heerlijke plek om lekker te relaxen en te genieten van de prachtige zonsondergang. Tevens heb je hier een geweldig uitzicht en kan je genieten van een heerlijke mediterraanse keuken.

Cala d’en Serra
Niet ver van Portinatx in het noorden van Ibiza, ligt Cala d’en Serra en dit strand is gemakkelijk te bereiken. Daarnaast wordt dit strand met name door de locals bezocht. Hier is het dan ook lekker rustig! Het is een prachtig goud zandstrand van slechts 43 meter lang en de zee heeft mooi helder water. Verder is het een mooie plek om een keer te snorkelen. Veel faciliteiten zijn er niet. Zo is er een klein tentje waar je terecht kan voor een drankje of ijsje.

Cala d’Hort
Cala d’Hort wordt ook wel het magische strand genoemd. Bij Cala d’Hort liggen namelijk de rotseilanden Es Vedra en Es Vedranell. Es Vedra is het grote rotseiland en Es Vedranell het kleine. Dit strand vind je in het zuid-westen van Ibiza. Het is niet massaal en niet het meest trendy strand van Ibiza, maar zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Als je er toch bent neem Paella bij Restaurant El Carmen. Deze is heerlijk!

Cala Jondal
Cala Jondal behoort tot de populaire Ibiza stranden. Je treft hier ook een aantal luxe beachclubs zoals Blue Marlin en Club Tropicana. Je Cala Jondal ligt vlakbij San Jose en in de buurt van het vliegveld. Het ligt in een prachtige omgeving. Cala Jondal is zeker een strand waar je naar toe moet gaan.Het is een prachtig strand en de zee is mooi helder en rustig. En breng ook een bezoek aan de beachclubs. Zeker de moeite waard. Wel raad ik je aan om in het hoogseizoen te reserveren voor een bed en of een tafeltje!

Cala Llonga
Cala Llonga  is een leuke baai en is ideaal voor kleine kinderen. Het strand is mooi en loopt geleidelijk af en de zee is mooi helder. Verder is er een speeltuintje aanwezig voor de kids. Cala Llonga behoort dan ook tot de populaire Ibiza stranden voor gezinnen met kleine kinderen. Cala Llonga ligt vlakbij Santa Eulalia. Er zijn genoeg winkeltjes, restaurantjes en barretjes te vinden. Verder worden er diverse watersporten aangeboden.

Cala Salada
Op 2 kilometer ten noorden van San Antonio vind je Cala Salada, wat behoort tot de typische Ibiza stranden. Dit is een smal strand, een paar bedden met een heel mooi zand en een turquoise zee. Dit strand is lekker rustig en wordt vooral bezocht door de Ibiza bewoners en families.

Cala Vadella
Cala Vadella heeft een geweldige baai. Mooie jachten leggen vaak aan in Cala Vadella, vanwege de schoonheid. Het strand is heerlijk met mooi wit zand en een een mooie azuurblauwe zee. In het hoogseizoen is het hier druk, maar  buiten het seizoen kan het hier ook rustig zijn. Het strand van Cala Vadella  behoort net als het strand van Cala Llonga tot de populaire Ibiza stranden voor gezinnen met kleine kinderen. Er worden diverse watersporten aangeboden en daarnaast zijn er voldoende restaurantjes te vinden.

Cala Xarraca
In het noorden van Ibiza ligtCala Xarraca. Dit is een prachtige baai met een klein smal strand en kristalhelder water. Het is er heerlijk rustig en vredig. In de nabijheid gelegen zijn de natuurlijke modderbaden te vinden. Heerlijk voor je huid, thuis niet aan toe gekomen, bezoek dan gewoon de modderbaden op Ibiza! Dit strandje wordt met name bezocht door de bewoners van Ibiza.

Es Cavallet
Es Cavallet ligt in het zuiden van Ibiza vlakbij het vliegveld en hoort bij Las Salinas.Het is een officieel nudistenstrand. Verder heb je een gedeelte waar je met name homo’s treft. Het strand is mooi en aangenaam.

Las Salinas
Las Salinas is een strand waar je zeker een keer heen moet. Het behoort ook tot de populaire Ibiza stranden. Het is een prachtig strand omgeven door zandduinen en de zoutbanken. Hierdoor is het zeewater wat zouter. Hier tref je diverse beachclubs zoals Jockey Club en Sa Trinxa, waar je kunt genieten van een smakelijk diner en of heerlijke cocktails met op de achtergrond relaxte muziek. Zorg ervoor dat je hier in het hoogseizoen voor 13.00 uur bent. Zo niet dan sta je gegarandeerd vast in het verkeer.

Talamanca Bay
Het strand dat vlakbij Ibiza-stad is gelegen en dichtbij de haven. Diverse restaurants en barretjes vind je langs de boulevard. In het hoogseizoen vind je hier met name de feestgangers van Ibiza die op het strand hun rust zoeken en lekker bijslapen.

Op zoek naar informatie over Ibiza stranden vind je hier. Ben je pas op Ibiza geweest en heb je andere mooie stranden ontdekt en wil je deze graag toevoegen aan Ibiza stranden, dan hoor ik het graag!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over