tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips voor een low budget vakantie op Ibiza.

Goedkope Vliegtickets Ibiza

Zowel met Transavia, Vueling als Ryan Air ( alleen vanaf Eindhoven) kan je goedkoop naar Ibiza vliegen.  Houd deze websites goed in de gaten. Geregeld komen er goede deals voorbij. Dus je hoeft niet te veel uit te geven aan een vlucht, sinds de komst van deze luchtvaartmaatschappijen. Wel even op tijd boeken. Reken niet op last-minute prijzen in het hoogseizoen. Over het algemeen zitten de meeste vliegtuigen zitten in het hoogseizoen al snel vol.

Low budget Slapen en Eten

Overnachten nabij Ibiza Stad is helaas niet goedkoop. Uiteraard kan je zeker wel wat leuke plekjes vinden die niet heel duur zijn, maar toch leuk zijn. Ten noorden van Ibiza stad kan je wel een aantal goedkope campings vinden. Toch op zoek naar een iets comfortabeler slaapplaats ga dan naar het zuiden van de stadsmuren. Hier kan je vrij goedkope kamers vinden. Daarnaast kan je hier ook lekker eten voor weinig. Ga bijvoorbeeld voor de lunch naar Mercado Viejo en koop wat lekkere producten. Of ga naar de groente- en fruitmarkt Es Tap Nou.

In de avond ga je niet naar de haven, maar ga je naar de straatjes erachter. Hier liggen de prijzen veel lager zowel voor het eten als de drankjes en kan je een gezellige avond hebben voor een stuk minder geld.

Wat te doen Low Budget op Ibiza

Begin bijvoorbeeld met een bezoek aan de toeristeninformatie in Ibiza Stad. Zij  stellen namelijk een gratis audio guide over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de oude stad beschikbaar. In Paseo Vera de Rey kan je er een ophalen bij de toeristeninformatie.

Verder doe zoveel mogelijk gratis dingen. Breng een bezoek aan d’Alt Vila in Ibiza stad. Hier tref je in de maand me ook de prachtige optochten tijdens de Paasviering, die je gewoon gratis kan bijwonen.

Voor de liefhebbers van fotografie en kunst breng dan een bezoek aan het Centro Cultura. Regelmatig tref je hier gratis interactieve fotografie-en kunstvoorstellingen.  Daarnaast kan je ook het Museum d’Art Contemporani (MACE) kosteloos bezoeken. Dit is een klein en modern museum met verschillende collecties: moderne kunst, tot  tentoonstellingen van nog onbekende kunstenaars en een tentoonstelling met historische wapens, en een gedeelte Fenicische opgravingen. Het is alleen op maandag gesloten.

Low budget verplaatsen op Ibiza

Als je op Ibiza bent dan wil je natuurlijk ook wel wat zien. Hoe kan je dat zo goedkoop mogelijk doen. Het goedkoopste is natuurlijk om te liften. Liften kom je veel tegen op Ibiza, maar natuurlijk moet je wel altijd goed uitkijken bij wie je instapt, maar een avontuur is het wel. Wat ook goed te doen is op Ibiza is met de bus. Vanaf Ibiza stad kan je alle buslijnen nemen om de stadjes en dorpjes van Ibiza te verkennen. Zie plattegrond hieronder.

 

Hippie Markten Ibiza

Ibiza staat natuurlijk bekend om de hippiemarkten: Las Dalias ligt op 10 minuten loopafstand vanuit het centrum van San Carles.  Je kunt hier uren gratis slenteren langs de kraampjes. Daarnaast is er ook muziek en zijn er tentjes om een hapje en een drankje te doen. Las Dalias kan je elke zaterdag bezoeken. Van april tot oktober van 10.00 – 20.00 uur en van november tot maart van 10.00 uur -18.00 uur.

De andere hippiemarkt is Punta Arabi. Deze markt vind je in het plaatsje Es Canar en is geopend op woensdag van 10.00 – 18.00 van april – oktober. Dit is de grootste markt van het eiland.

Zonsondergang Ibiza

Lekker genieten van een prachtige zonsondergang dat kan zeker op Ibiza. Je hoeft hiervoor niet naar het bekende Café del Mar in San Antonio, maar je kan ook vlakbij Café del Mar het gezellig maken op de rotsen en je eigen drankjes en hapjes meenemen.

Stranden Ibiza

Op Ibiza zijn natuurlijk prachtige stranden te vinden. Ontdek de mooie baaitjes en relax een dag op de prachtige stranden met het kristalheldere zeewater. Neem je eigen drankjes en hapjes mee en je hebt een heerlijke goedkope dag op Ibiza!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over