Ibiza Bezienswaardigheden

Hieronder een overzicht van de Ibiza Bezienswaardigheden. Handig voor als je op vakantie gaat naar Ibiza. Zo heb je alles op een rijtje voor als je op vakantie gaat naar dit heerlijke eiland.

Dalt Vila

Ibiza bezienswaardigheden

Dalt Vila is de oude binnenstad van Ibiza. Het is gelegen op een heuvel, waardoor je het snel en van veraf kan zien. Deze  muren, werden in de 16e eeuw gebouwd. Dit is gedaan door de architect Calvi uit Italië.  De muren zijn prima onderhouden. De originele structuur is nog steeds behouden. Vanaf de haven kan je Dalt Vila het beste zien. Dalt Vila kan je betreden via de stadspoorten. Er zijn er 5 en de hoofdingang is Portal de ses Taules. Dalt Vila staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ibiza’s Kathedraal

Op de heuvel van D’alt Vila vind je de De kathedraal. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en het eiland Ibiza. Deze kathedraal is gebouwd in 1235. ( na de Catalaanse verovering). De bezetters beloofde toen als ze erin zouden slagen om Ibiza te bezetten om op Ibiza een kerk te bouwen. De Kathedraal is gedeeltelijk gebouwd in gotische stijl en barok.

Las Salinas

Dit zijn de  prachtige zoutvlakten van Ibiza. Tegenwoordig is Las Salinas een natuurreservaat waar je diverse vogelsoorten tegenkomt, waaronder flamingo’s.

Eilandjes Es Vedra en Es Vedranel

Maak een boottrip Es Vedra en Es Vedranel, die rondom Ibiza liggen.

La Marina in Ibiza Stad

Geweldig om in zomermaanden een kijkje te nemen. Het is dan een plek om gezien te worden. Mensen flaneren heel de dag door. Pak een terrasje en geniet van het schouwspel.

Windmolens op Ibiza

Op Ibiza zijn er diverse windmolens te vinden. Deze staan tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bekendste zijn onder andere: Molí den Toni Joan, Molí des Porxet en Molí des Puig den Valls. Deze windmolens zijn echt typisch van de Balearen en kenmerken ook de architectuur van de Balearen.

Grotten op Ibiza

Op Ibiza zijn verschillende grotten te vinden. Hieronder tref je de belangrijkste grotten.

  • Cova des Culleram – in de gemeente Sant Joan de Labritja, via een moeilijk begaanbaar pad bereik je deze grot. Cova des Culleram heeft archeologische bewijzen voor de komst van de Grieken er al mensen op Ibiza woonden.
  • Cova de Can Marçà – Cova de Can Marçà ligt in de baai van Port de Sant Miquel, achter de hotels.  De ingang bevindt zich ongeveer 12 meter boven de zeespiegel. Cova de Can Marçà is meer dan 100.000 jaar oud en is ontstaan door verschillende aardverschuivingen. Je vindt er onder andere versteende watervallen, stalactieten en stalagmieten aan
  • Cova des Vi (Cova de Ses Fontanelles) –  Cova des Vi (de wijngrot) is ten noord-westen van San Antonio gelegen. Hier vind je mooie rotsschilderingen  uit het Bronzen tijdperk. De grot werd later gebruikt als wijnkelder, vandaar ook de naam. Door de ijzeren staven kan je helaas niet veel zien van de rotstekeningen. Vanaf San Antonio door ongeveer 3 km tot Punta Galera te rijden. Vanaf hier loop je naar de grot.
  • Cova Santa – Cova Santa ligt dichtbij Sa Caleta en is toegankelijk voor publiek en is ongeveer 25 meter diep. Letterlijk betekent Cova Santa ‘Heilige grot”. In de Middeleeuwen heeft er een christelijke kluizenaar geleefd. De locals denken dat het water uit Cova Santa een genezende werking heeft. Verder is de grot bekend om de mooie stalactieten en stalagmieten

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over