Op Ibiza in Es Canar

Afgelopen week hebben we opnieuw een bezoek gebracht aan het gezellige Es Canar op Ibiza. Je kan er alles over zeggen maar ten eerste Ibiza blijft een top eiland en Es Canar een top badplaatsje!

Vorige week vertrokken we een weekje naar Ibiza vanuit Malaga. Een geweldige combinatie. Op slechts 50 minuten afstand met het vliegtuig ligt het heerlijke eiland verwijderd van het Zuidelijke vasteland van Spanje. Ik bedacht me op de terugreis dat het ook goed te doen is om een keertje een dagje te winkelen op Ibiza vanuit Malaga. Want dat is ook mogelijk op Ibiza: Shoppen. Hou je ervan, go for it! Wat een leuke winkels en leuke kleding kan je er vinden!

Maar goed vorige week vlogen we dus naar Ibiza. Aangekomen op het vliegveld hebben we transfer geregeld naar Es Canar waar we binnen een half uur aankwamen. Die dag woensdag is er ook een hippie markt. Echter liet de taxi chauffeur weten dat de hippie markt op zaterdag in San Carles leuker is en meer bezocht wordt door de locals.

We verbleven in een simpel appartement, maar het was schoon, we zaten aan het strand en hadden zeezicht en ja wat wil je nog meer?

Het appartement hoort bij de beachclub van Es Canar Jacaranda Lounge. Een hippe tent met een heerlijk zwembad waar tevens elke dag een DJ draait. We kunnen gratis naar binnen omdat het hoort bij het appartement waar we verblijven. De bediening is zeer vriendelijk en het eten is prima. Om 16.00 was het happy hour. Dit betekent op elke cocktail 50% korting.

Jacaranda Lounge Ibiza Es Canar

’s Avonds gegeten bij Las Arenas, tevens een hotel, waar heerlijke tapa’s gegeten kunnen worden. Niet duur en een goede kwaliteit. En let op vanaf 19.00 uur kan je er terecht voor het diner! Tapa’s die onder andere op de kaart staan zijn; Pincho de pollo ( kip spies), Pincho de Langostinos ( gamba spies), Jamón ibérico ( iberico ham), Calamares ( gefrituurde inktvis ringen), Mini Hamburguesas ( mini hamburgers) etc.

Es Canar heeft een mooie kleine baai en even iets verderop, heb je Cala Nova. Een mooie baai, welke met name populair is onder de surfers. Tevens tref je er een aantal restaurants en is er een trendy en mooie beachclub te vinden met een prachtig uitzicht over zee; Atzaró Beach.

Vanuit Es Canar kan het eiland op verschillende manieren worden verkend. Allereerst kan je gebruik maken van een taxi. Een taxi rit vanaf het vliegveld naar Es Canar is ongeveer 32 euro. Bij het busstation in Es Canar is ook een taxi standplaats aanwezig. Er zijn goede bus verbindingen. Vanuit Es Canar reis je naar Santa Eulalia (ongeveer 15 min) en vanuit hier kan je de bus nemen naar diverse andere plaatsen op het eiland. Of je reist vanaf Santa Eulalia naar Ibiza stad om zo de bestemming te bereiken die je wilt bezoeken. De bus op Ibiza is niet duur. Een enkele reis vanaf Es Canar naar Santa Eulalia kost 1,55 euro. En vanaf Santa Eulalia enkele reis naar Ibiza stad ( ongeveer 30 minuten) is 2 euro.

En natuurlijk kan een bezoek aan de hippie markt op zaterdag niet ontbreken. Vanuit Es Canar de bus gepakt naar Santa Eulalia en vanuit Santa Eulalia naar San Carles. De hippiemarkt Las Dalias ligt op 10 minuten loopafstand vanuit het centrum van San Carles. Elke zaterdag is deze markt aanwezig. Met name in de zomer is het erg druk. Er zijn veel kraampjes te vinden. Met leer, sieraden, linnen kleding en kunst. Tevens is er in het midden van de markt een DJ aanwezig. Ook zijn er restaurantjes waar je iets kan eten en drinken.

Het was weer leuk op Ibiza. Binnenkort zeker weer terug!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over