Cruisevakanties met wind in de zeilen

Het is een prachtig gezicht, zo’n viermaster die met gebolde zeilen langs een zonnige kust glijdt. Een cruisevakantie op een zeilschip brengt je enerzijds anderhalve eeuw terug in de tijd, anderzijds ben je van alle moderne gemakken voorzien. Zeilcruises bieden je een unieke, onvergetelijke cruise ervaring.

Kies je voor een cruisevakantie op een zeilschip, dan kies je voor een cruise in een intiemere sfeer. Authentieke momenten beleef je iedere dag bij het hijsen van de zeilen. Het personeel is altijd dichtbij en aanspreekbaar. Je leeft met elkaar op zee in een oase van ontspanning.

De cruisezeilschepen zijn kleiner dan de moderne cruiseschepen. Je vindt er geen casino’s, bioscopen of discotheken. Dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen. Sommige schepen hebben wel een zwembad en de meeste ook een watersportplatform, van waar je kunt surfen, duiken, snorkelen of waterskiën. En ’s avonds is het gezellig loungen in de bar of op het dek.
Een cruisevakantie op een skipper betekent ook geen reusachtige restaurants of buffetten, maar wel degelijk uitstekende culinaire verzorging. Galajurken of smokings hoef je niet in je koffer te pakken. De kledingstijl is veelal informeel.

Omdat de schepen kleiner van omvang zijn, is het mogelijk kleinere, pittoreske haventjes aan te doen. Dat maakt ook het vaarschema flexibeler. Zo kun je tijdens je cruisevakantie op onverwachte, sfeervolle plekken komen die in eerste instantie niet gepland waren. En hoewel de afmetingen van de zeilschepen relatief beperkt zijn, is het opvallend hoe stabiel deze skippers in het water liggen. Ze scheren als zwanen gracieus door de golven.

De meeste cruise zeilschepen zijn drie- of viermasters. Het grootste cruise zeilschip ter wereld echter, de Royal Clipper, is een vijfmaster en wel de enige die je over de wereldzeeën kunt zien varen. Dit schip heeft drie zwembaden aan boord, een fitnessclub, met patrijspoorten onder de waterspiegel, en zelfs een spa & health club.

Een cruisevakantie op een zeilschip kun je het hele jaar door maken. ’s Zomers bijvoorbeeld op de Middellandse Zee en ’s winters is het Caribisch gebied erg populair.
Misschien denk je nu: Ik kan helemaal niet zeilen! Dat is geen probleem. Ook niet-zeilers zijn van harte welkom aan boord. Je kunt regelmatig meekijken op de brug en zo heel wat over het zeeleven te weten komen.

Wil je op cruisevakantie met de kids. Dan is cruisen op een zeilschip minder geschikt. Op veel zeilcruises worden kinderen onder 12 jaar niet meevaren. Een kinderprogramma is meestal ook niet voorhanden.

Ook zin in een cruisevakantie? Ga dan eens naar NUvakantie.com/rondreizen-cruises en kijk of er wat bij is voor jou.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over