Cruisevakantie Canarische Eilanden

Een Cruisevakantie langs de Canarische Eilanden

Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en La Palma zijn stuk voor stuk wonderschone Canarische Eilanden. Zou je ze eigenlijk allemaal wel willen bezoeken tijdens je vakantie? Dat kan als je kiest voor een cruisevakantie langs deze eilanden. Er zijn zelfs cruises die vertrekken van Nederland. Dus geen lange vlucht meer, voordat je cruisevakantie kan beginnen.

Een aangenaam subtropisch klimaat en prachtige, zeer afwisselende landschappen maken de Canarische Eilanden tot een perfect gebied voor een cruisevakantie. Tijdens een cruise krijg je hier de gelegenheid om niet één, maar verschillende eilanden te ontdekken. En dat alles vanaf een zeer luxueus varend hotel!

Tenerife
Ben je op cruisevakantie bij de Canarische Eilanden, dan is Santa Cruz de Tenerife zeker een van de aanleghavens. In de hoofdstad van het grootste eiland, Tenerife, vind je diverse bezienswaardigheden, zoals de monumenten Monumento a los Caídos en El Triunfo de la Candeleria of het paleis Palacio Insular. Ook een bezoekje waard is het grote stadspark, Parque Municipal García Sanabria, met een enorme diversiteit aan planten en bloemen en sculpturen uit de jaren 70.
Ga je verder het eiland op, dan mag je de Pico de Teide niet missen. Met een hoogte van 3718 is het de hoogste berg van Spanje. Je kunt de top bereiken per kabelbaan en te voet. Het eigenaardige vulkanische landschap is zeer fascinerend. En bij helder weer kun je zelfs tot aan Afrika kijken.
Ook bekend is het Loro Parque op Tenerife. Hier vind je de grootste papegaaienverzameling ter wereld en kun je zeehonden- en dolfijnenshows bezoeken.

Dolfijnen
Vaar je verder richting La Gomera, begeef je dan naar het dek en houd je ogen goed open. Hier heb je grote kans om tijdens je cruisevakantie dolfijnen te zien. In dit gebied leven veel dolfijnen en de dieren zwemmen vaak mee met de boten.

Lanzarote
Doe je tijdens je cruisevakantie het eiland Lanzarote aan, dan leg je aan in de haven Arrecife. Lanzarote biedt een grimmig maanlandschap met 300 vulkanen. Voor wandelliefhebbers is dit een geweldig eiland, bijvoorbeeld bij de vuurbergen, de Montañas del fuego. Je krijgt het gevoel of je op een andere planeet bent. Bijzonder is ook El Golfo, ‘de golf’, een prachtige smaragdgroene lagune.

Gran Canaria
Vervolg de cruisevakantie richting Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland Gran Canaria. Bezoek hier de historische wijk Vegueta, waar Columbus woonde voordat hij naar Zuid Amerika vertrok. Wil je het rustiger aandoen? Kies dan voor het schitterende zandstrand Playa de las Cantera.

La Palma
Santa Cruz de la Palma is de aanleghaven op het eiland La Palma. Hier ontbreekt het massatoerisme, maar dat neemt niet weg dat het een prachtig, zeer groen eiland is, dat over een veelzijdige flora en fauna beschikt. Ook vind je er veel bananenplantages en prachtige rotskusten met steile kliffen.

Ook zin om de Canarische Eilanden eens op een andere manier te bezoeken? Dan is een cruisevakantie misschien wel de oplossing. Kijk eens bij de cruises op NUvakantie.com.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over