Cruises voor fijnproevers

Cruises voor fijnproevers

Eén van de dingen, waarvan ik tijdens mijn cruise het meest heb genoten, was het overheerlijke eten. Iedere maaltijd was puur genieten. Soms in buffetvorm, dan weer een 4-gangenmenu en af en toe intiem dineren in een van de specialiteitenrestaurants. Het culinaire aanbod op cruiseschepen is tegenwoordig van zeer hoogstaand niveau. Er worden zelfs speciale culinaire cruises georganiseerd, met topchefs, wijnproeverijen en kookworkshops.

Misschien stel je je voor dat je tijdens een cruise alleen maar kunt eten in een buffetrestaurant. Of denk je juist, dat je iedere avond aan een standaard menu moet deelnemen. In beide gevallen heb je het mis. De grote moderne cruiseschepen zijn uitgerust met een uitgebreide keuze aan eetgelegenheden. Buffet of à la carte, vaste tafelreservering of vrije zitting. Wil je gewoon een keer een snelle hap? Dan kun je terecht bij de snackbar of een fastfoodrestaurant. Of juist chic dineren? Kies dan voor een van de luxe specialiteitenrestaurants. Grill, Sushi, Frans, Italiaans of toch liever Aziatisch, er is voor ieders smaak wat te vinden. Want wie wil er nu op vakantie iedere avond in hetzelfde restaurant eten? Norwegian Cruise Line heeft zelfs een schip met 18 verschillende restaurants. Bijna onmogelijk ze tijdens de cruise allemaal uit te proberen.

Culinaire cruises

De echte fijnproevers onder ons en diegenen die het heerlijk vinden zelf te kokkerellen, kunnen voor een culinaire cruise kiezen. Verschillende rederijen bieden cruises met dit thema aan.

Bijvoorbeeld culinaire cruisevakanties, waar je de regionale specialiteiten van het vaargebied nader leert kennen, zoals de smaak van Italië of de Middellandse Zee. Aan land bezoek je landwijnhuizen en ga je op culinaire excursies en proeverijen.

Enkele scheepsrestaurants veranderen een keer per cruise tot zeer exclusieve gelegenheid. Het menu wordt samengesteld door sterrenkoks en wordt genoten met keuze uit een betoverende wijncollectie. Op de MS Rotterdam van de Holland America Line wordt er zelfs een avond in de stijl van de Librije aangeboden.

Op deze zogenaamde culinaire cruises kun je vaak ook onder leiding van excellente chefs kookdemonstraties en -lessen bijwonen, om je eigen kennis te verdiepen, of aan buitengewone wijnproeverijen deelnemen.

Of je nu een voor ‘normale’ cruise kiest of voor een met een culinair thema, op ieder cruiseschip kun je je culinair laten verwennen. Heb je ook de smaak te pakken gekregen? Wie weet vind je op de cruise pagina van NUvakantie.com wel een smaakvolle cruise voor jou!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over