https://nuvakantie.com/cruises-in-de-middellandse-zee

De Exotische kant van de Cruises in de Middellandse Zee!

Denk jij bij de Middellandse Zee ook direct aan Spanje en Frankrijk? Denk dan nog eens wat verder! Cruises in de Middellandse Zee bevaren niet alleen het voor de hand liggende gebied, maar verkennen ook het exotische oostelijke deel, van Turkije tot aan Israël en Egypte! Kijk maar eens wat Middellandse Zee cruises je hier te bieden hebben.

Oude beschavingen, prachtige steden, en zonovergoten stranden, dat tref je aan in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Cruises die hier varen meren onder andere vaak aan in Haifa, Alexandrië en Izmir.

Haifa, Israël
Haifa is een onovertroffen bestemming voor cruises op de Middellandse Zee. Het is de derde stad van Israël en een belangrijke havenstad voor het land. Tevens is het een doorgangshaven naar vele plaatsen van historische en Bijbelse betekenis. De stad is gebouwd op het Karamelgebergte en daardoor heb je er geweldige uitzichten. De Baha’I-tempel mag je absoluut niet missen. Of bezoek het prachtige diamanten- en juwelencentrum. Ook de baai van Haifa is betoverend mooi.
Natuurlijk kun je verder op excursie, bijvoorbeeld naar Nazareth, een bedevaartsoord met de Basiliek van de Aankondiging en Cana waar Jezus volgens de overlevering water in wijn veranderde. En als de cruise langer aanlegt, krijg ook de tijd om Jeruzalem te bezoeken!
Haifa is zeker een van de hoogtepunten van een cruisevakantie in de Middellandse Zee.

Alexandrië en Caïro, Egypte
Alexandrië is de op één na grootste stad in Egypte. Alexandrië is een bekende badplaats met geweldige zandstranden. Ook is er nog veel van de historische pracht terug te vinden, zoals het Al Montazah Paleis, een Romeins amfitheater of de graftomben van Komesch Shukafa.
De cruises in het Middellandse Zee gebied die aanmeren in Alexandrië geven je de mogelijkheid Caïro te bezoeken. Caïro is een grote, bonte en levendige stad, waar ontzettend veel te zien en te doen valt. Bijvoorbeeld het Egyptisch Museum, een van de belangrijkste oudheidkundige collecties, en de Ibn Tulun moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. Na het bezoek aan Caïro worden de passagiers weer ingescheept in Port Saïd, om vervolgens hun cruises over de Middellandse Zee voort te zetten.

Izmir, Turkije
Veel Middellandse Zee cruises leggen aan in Izmir. Het is na Istanboel de op één na grootste stad van Turkije. Je kunt hier een kijkje nemen bij het Kadifekale-kasteel of in het archeologisch museum. Een absolute aanrader is tevens de klokkentoren van Konak. Je kunt er ook heerlijk Turks eten en Turkse koffie drinken. Of ga op shopping tour op zoek naar sieraden, tapijten, kleding… Deze exotische stad ademt een bijzondere sfeer.

Zo zie je, cruises op de Middellandse Zee komen verder dan Spanje en Frankrijk. Ook in het oostelijk deel kun je een fantastische cruisevakantie beleven. Kijk maar eens op NUvakantie.com/rondreizen-cruises voor het aanbod.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over