Cruises Caribisch gebied

Cruises Caribisch gebied

Wil je op vakantie in de Caribbean, dan is het moeilijk kiezen. Er zijn veel Caribische eilanden. Heel veel! Stuk voor stuk juweeltjes. Kies je voor een van de vele cruises door het Caribisch gebied, dan kun je tijdens je vakantie genieten van veel verschillende eilanden. Ideaal als je ontspannen wilt reizen en toch afwisseling zoekt.

Ik heb er al een paar keer over geschreven: cruises in het Caribisch gebied. En er valt nog veel meer te vertellen en te laten zien. Hier een korte beschrijving van enkele eilanden die vaak worden aangedaan door cruises in het Caribisch gebied.

Guadeloupe
Guadeloupe is een geliefd eiland bij cruisegangers. Veel cruises in het Caribisch gebied leggen aan in de haven van Pointe-à-Pitre. Pointe-à-Pitre betekent letterlijk ‘Punt van Pieter’ en is genoemd naar een Nederlander, Pieter, die zo’n 300 jaar geleden op dit punt zijn vers gevangen vis verkocht. Bekende bezienswaardigheden zijn onder andere de Basilique Saint-Pierre et Saint Paul, het Museum St. John Perse en Place de la Victoire, het plein waar de jeugd van Guadeloupe graag vertoeft. Het eiland biedt eigenlijk alles: schitterende droomstranden, bergachtig gebied met de vulkaan La Soufrière en een heuvelachtig landschap met vele plantages.

St. Maarten
St. Maarten is een ander tropisch paradijsje en cruises door het Caribisch gebied varen dit eiland met de haven Philipsburg niet graag voorbij. Neem hier een kijkje bij de twee forten, Fort Willem en Fort Amsterdam, van waar je een geweldig uitzicht hebt over St. Maarten en de Caribische Zee. Hier kun je ook fantastisch duiken en snorkelen.

Dominicaanse Republiek
Nog een populaire bestemming voor cruises in het Caribisch gebied is de haven van Santo Domingo. Bezoek het grote standbeeld van Christoffel Columbus, het kasteel Alcázar de Colón of de kathedraal van Santa Maria la Menor. In Santo Domingo kun je overigens ook erg leuk winkelen.
Een hoogtepunt is ook Los Tres Ojos, letterlijk ‘de drie ogen’. Dit zijn drie meertjes in kalksteengrotten waar je door heen kunt varen.

Antigua en Barbuda
Antigua is een eiland dat behoort tot het eilandstaatje Antigua en Barbuda in het oostelijk deel van de Caribische Zee. Cruises door het Caribisch gebied meren hier aan in de haven St. John’s. Neem een kijkje in het museum van Antigua en Barbuda of de St. John’s Kathedraal. Legt jouw cruiseschip hier aan in het weekend, bezoek dan de bonte markt en geniet van het exotische fruit en de verse vis. Wil je van de natuur genieten? Ga dan naar het nationale park Indian Town. Dichtbij vind je ook de Devil’s Bridge, een natuurlijke brug uitgehouwen door de zee.

Wil je meer weten over cruises door het Caribisch gebied of ben je op zoek naar een cruise in de Caribbean? Ga dan eens naar NUvakantie.com/rondreizen-cruises.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over