Luxe cruise Dubai

Cruisen vanuit je achtertuin

Toen ik ging cruisen, heb ik mijn reis aan een paar dagen in New York gekoppeld. Maar het is tegenwoordig helemaal niet meer nodig om zo’n lange reis te maken voordat de cruise van start kan gaan. Je kunt steeds meer cruise vakanties boekendie vertrekken vanuit Nederland, je kunt als het ware cruisen vanuit je eigen „achtertuin“.

De tijden dat je eerst een lange vliegreis moest maken voordat je aan een cruise vakantie kon beginnen zijn voorbij. Er zijn diverse cruises die vanuit ons eigen kikkerlandje vertrekken. De vertrekhavens zijn Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden. Wel zo gemakkelijk en minstens even leuk!

Dat je richting Amsterdam moet om op vakantie te gaan is niet zo raar. Heel veel vluchten vertrekken nu eenmaal van Schiphol. Maar dat je ook vanuit het centrum van onze hoofdstad per kunt cruisen, dat is natuurlijk wel erg bijzonder. En voor vertrek of na terugkomst breng je misschien nog een bezoekje aan een van de vele musea, struin je door de gezellige Amsterdamse straten of maak je een rondvaart door de grachten.

Ga je cruisen vanuit Rotterdam, dan heb je een prachtig zicht op de Rotterdamse skyline. Erg indrukwekkend, de Erasmusbrug en de hoge moderne gebouwen. Zo zie je de grootste havenstad van Europa vanuit een heel ander perspectief. Wanneer IJmuiden je vertrekpunt is, kun je nog eens kijkje nemen bij de imposante constructie van het sluizencomplex.

De cruises die vanuit Nederland vertrekken, hebben zeer uiteenlopende bestemmingen. Zo kun je richting het noorden cruisen. Bijvoorbeeld naar Noorwegen zelfs tot aan de Noordkaap! Of je kiest voor oostelijke richting. Hier varen de schepen langs steden als Stockholm, Talin, Helsinki en St. Petersburg. Wil je naar het westen? dan kun je naar Groot-Brittannië en Ierland. Ten slotte is ook het zonnige zuiden een optie. Vanuit Rotterdam kun je onder andere cruisen naar Lissabon en de Canarische Eilanden.

Er is dus ruime keus aan cruise vakanties vanuit de Nederlandse havens waar je door je landgenoten zult worden uitgezwaaid. En als je goed oplet, kun je ook hier af en toe ook heel interessante aanbiedingen vinden!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over