Cruise Vakantie Hoge Noorden

Cruisen langs de Griekse eilanden

Middellandse Zee cruises zijn er legio. Denk bijvoorbeeld aan cruisevakanties langs de Griekse eilanden in het oostelijke Middellandse Zee gebied. Deze cruises tonen je geweldige landschappen, schatten der antieke oudheid, schilderachtige vissersdorpjes en niet te vergeten prachtige stranden om heerlijk te relaxen. Cruisen langs de Griekse eilanden: waar vaar je langs en wat valt er te beleven?

Griekenland bezit meer dan 3000 eilanden. Lang niet allemaal bewoond en sommigen piepklein. De Middellandse Zee cruises die langs de Griekse eilanden varen doen onder andere vaak de volgende eilanden aan.

Kreta

Kreta mag toch wel het bekendste Griekse eiland genoemd worden. Meestal leggen cruises hier aan in de haven van Heraklion, een gezellige stad met deels nog oude pittoreske straatjes en pleintjes. Het archeologische museum hier biedt een unieke collectie antieke Kretenzische kunst. Andere hoogtepunten zijn het beroemde paleis van Knossos, de Samaria Kloof en de Lassithi Hoogvlakte met de grot van Zeus en de typische windmolens.

Corfu

Wist je dat de oude Romeinen al graag naar Corfu op vakantie gingen? Geen wonder dat veel Middellandse Zee cruises hier ook aanmeren. Het eiland bezit heerlijke stranden waar je perfect kunt snorkelen. Maar als je liever op pad gaat is bijvoorbeeld het Achilleion een bezoekje waard. En wat te denken van het Venetiaanse fort of de wandelpromenades over de oude stadsmuren? Of je struint langs winkeltjes en marktjes met typisch Griekse specialiteiten. Op Corfu hoeft niemand zich te vervelen.

Rhodos

Een andere geliefde aanleghaven voor cruises in de oostelijke Middellandse Zee is Rhodos-Stad. In het oude stadsdeel vind je de Tempel van Aphrodite, de Turkse wijk en Turkse baden en het Joodse Getto. Andere hoogtepunten zijn het dorpje Lindos met zijn mozaïek straatjes, de vlindervallei, de berg Filérimos met een Byzantijns klooster of de zeven bronnen, Efta Pigés.

Kos

De stranden van Kos zijn een van de geliefdste in de Middellandse Zee. Cruises die hier aanmeren geven je de mogelijkheid van deze prachtige zandstranden te genieten. Wil je echter op onderzoek uit, bekijk dan de Moskee van de Loggia, het amfitheater of ga naar Asklepion, het heiligdom voor de God van de geneeskunde Asklepios.

Santorini

Santorini is bekend vanwege z’n typische witte huisjes met blauwe koepeldaken. De hooggelegen hoofdstad Thira is te bereiken per voet, kabelbaan of op de rug van een ezel! Geniet hier van heerlijke Griekse gerechten en de zoete wijn. Of bekijk je liever de archeologische opgravingen van Akrotiri of oud-Thira? Het idyllische stadje Oia is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ben je op zoek naar cruises in het Middellandse Zee gebied? Informeer je dan eens over een cruisevakantie langs de Griekse eilanden. Wie weet vind je hier wel jouw Cruise door de Middellandse Zee!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over