Mis de Goedkoopste Aanbiedingen Niet:
Schrijf je nu in!

Wil je Cruisen? Vooroordelen overboord!

Vooroordelen Cruise Vakantie overboord

Je denkt misschien dat een cruise vakantie niets voor jou is? Vrees je buitensporige prijzen een conservatieve sfeer en een saaie strak geplande dagindeling? Dan overtuig ik je graag van het tegendeel. Vergeet alles wat je denkt te weten over cruisen en gooi je vooroordelen overboord!

Vooroordeel 1: Cruisen is duur

Op het eerste gezicht lijkt een cruise misschien erg duur. Maar in vergelijking met een reis aan land is een cruise vakantie uiteindelijk vaak goedkoper. Je komt namelijk zonder extra reiskosten op heel veel verschillende plekken. Daarbij zijn de maaltijden en een deel van het entertainment aanbod bij de prijs inbegrepen. Bovendien zijn er ook voordelige cruise aanbiedingen te vinden.

Vooroordeel 2: Cruise vakanties zijn saai.

Een cruise vakanties is niet saai – integendeel! Je zult merken dat je aan boord nauwelijks de tijd kunt vinden om het gehele aanbod te benutten. Zwembaden, fitnesscentrum, jogging-parcours, golfsimulatoren, klimwanden en nog veel meer aan sportieve activiteiten. Zoek je liever ontspanning? Dan geniet je van relaxte uurtjes in het wellness- en spa-gedeelte. En dan zijn er nog de prachtige locaties aan land waar je van alles kunt ontdekken. Tijdens een cruise vakantie zul je je echt niet vervelen!

Vooroordeel 3: Op een cruise zijn alleen senioren

Het klopt niet dat op cruises alleen maar ‘oude mensen’ rondhangen. Sommige rederijen richten zich met hun aanbod zelfs speciaal op een jong publiek. En ook voor kinderen is een cruise vakantie een fantastische belevenis. Kijk maar eens bij mijn blog over cruisen met kids. Je kunt speciale familie cruises boeken, waar het de kinderen aan niets zal ontbreken. Soms cruisen kinderen tot 18 jaar zelfs gratis mee.

Vooroordeel 4: Tijdens een cruise vakantie moet je je steeds omkleden

Over het algemeen geldt: hoe luxueuzer het schip, hoe formeler de dress code. Maar geen zorgen, op veel schepen hoef je slechts twee of drie avonden in chique avondkleding te dineren. En overdag kun je op het schip gewoon in vrijetijdskleding je gang gaan. En zeg nou eerlijk, het is eigenlijk toch ook wel erg leuk om af en toe ’s avonds netjes in pak of in een elegante jurk uit te gaan.

Vooroordeel 5: Ik krijg geen rust op zo’n groot schip

Ook niet waar! Er zijn inderdaad erg veel passagiers aan boord, maar er is even zoveel recreatieaanbod, waardoor de menigte zich verspreid. De schepen zijn zo groot, dat er tijdens het cruisen zeker ook rustige plekken te vinden zijn, zoals de bibliotheek, sauna of het spa-gedeelte.

De meeste cruiseschepen zijn uitgerust met stabilisatoren, die uitgeklapt worden om sterke slingerbewegingen van het schip en daarmee ook zeeziekte te verhinderen. Nog niet overtuigd? Neem dan een hut in het midden van het schip. Daar voel je je de golfbeweging het minst. Mocht je tijdens het cruisen toch last van zeeziekte krijgen, dan kun bij de receptie tabletjes hiertegen krijgen.

Overtuigd? Kijk dan eens voor een leuke cruise vakantie op NUvakantie.com/rondreizen-cruises.

Reacties zijn gesloten.