All Inclusive Cruise

Wanneer kun je het best op Cruise Vakantie

Een cruise vakantie kun je het hele jaar door maken. Maar niet ieder gebied is in ieder jaargetijde even aantrekkelijk. Sommige gebieden worden vanwege de weersomstandigheden in bepaalde maanden zelfs helemaal niet door cruiseschepen bevaren. Hieronder een kort overzicht van de populairste bestemmingen voor cruise vakanties en de beste tijd om er heen te gaan.

Middellandse Zee
Bij Nederlanders is het populairste gebied om te cruisen de Middellandse Zee. De meest geschikte periode om hier een cruise vakantie te maken is van april tot oktober. In de maanden juli en augustus kan het wel erg heet zijn. Het is echter ook mogelijk om buiten deze maanden een cruise te boeken. Wel moet je dan rekening houden met minder goed weer zowel op zee als tijdens de excursies aan land.

Caribisch gebied
De beste tijd voor een cruise vakantie in het Caribisch gebied is van oktober tot april. Dan ligt de temperatuur zo rond de 30° Celsius. In mei tot en met oktober is het er erg warm en zwoel. En van juli tot oktober bestaat er de kans op orkanen. Dus wanneer het bij ons erg koud begint te worden, lokt deze streek met warme temperaturen en prachtige kusten en stranden. Wellicht is een cruise in het Caribisch gebied een leuk alternatief voor de skivakantie dit jaar!

Midden Oosten
Het Midden Oosten is een gebied in opkomst voor een cruise vakantie. Cruises worden hier het hele jaar door aangeboden, maar in de winter, tussen oktober en april worden ze het meest geboekt. Dan is de temperatuur voor ons West-Europeanen het aangenaamst. Deze ligt dan gemiddeld tussen de 25° en 35° Celsius.

Scandinavië en Noord-Europa
Het zal je niet verbazen dat het in Scandinavië en Noord-Europa het aangenaamste is om te cruisen in de zomer. Van april tot september kun je in deze gebieden een prachtige cruise vakantie maken. Langs de indrukwekkende fjordkusten van Noorwegen, de bijzondere landschappen van de Faeröer of zelfs nog noordelijker naar IJsland.  De schoonheid van het noorden kan echt betoverend zijn.

Alaska
In Alaska wordt gecruised in het zomerseizoen, van juni (of eind mei) tot september. Daarna is het er te koud en ijzig voor een cruise vakantie.

Dan nog in het kort andere cruisegebieden:

Hawaï: Van april tot september
Noord- en Zuid-Amerika: Zeer uiteenlopend. Informeer bij de verschillende aanbieders.
Azië: Van oktober tot maart
Pacific Rim / Grote Oceaan: Van april tot september
Australië en Nieuw Zeeland: Van september tot april

Kortom er kan het hele jaar door gecruised worden over de verschillende wereldzeeën. Benieuwd welke cruise vakantieser in jouw vakantieperiode aangeboden worden? Kijk dan eens bij NUvakantie.com/rondreizen-cruises/ en wie weet is er iets voor je bij.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over