Cruise vakantie met de kids? Laat de twijfels varen!

Denk je erover om een cruise vakantie met de kids te boeken, maar weet je niet zeker of het wel een goed idee is om te cruisen met je gezin? Lees hieronder veel gehoorde twijfels en vragen van ouders over cruise vakanties met kinderen en de antwoorden erop.

Veel ouders lijkt het heerlijk om op cruisevakantie te gaan, maar ze weten niet goed of het wel een geschikte vakantie is met kinderen. In welke taal wordt het kinderprogramma aangeboden? Hoe veilig is zo’n schip? Zijn de hutten niet te klein? Is een cruiseschip niet te groot en onoverzichtelijk voor zulke kleintjes? Werkt de babyfoon? Hier een aantal vragen over een cruise vakantie met kids op een rijtje.

Veiligheid
„Is het niet gevaarlijk voor mijn kleine meid om op zo’n scheepsdek rond te lopen?“
Veel ouders zijn bang dat hun kind over boord kan vallen, dat het kind tussen de reling door kan glippen. Echter, bij de moderne cruiseschepen staat veiligheid voorop. Ben je op cruise vakantie met kids, dan is het echt niet nodig om je kind aan te lijnen. Over de reling klimmen is vrijwel onmogelijk en bovendien zijn de meeste dekken voorzien van plexiglas.

Taalverwarring
„Mijn kind spreekt alleen Nederlands. Is er ook Nederlandstalige kinderopvang op een cruiseschip?“ Het personeel van het kinderprogramma spreekt vaak verschillende talen. Er zijn op sommige schepen ook Nederlands sprekende begeleiders aanwezig. Wanneer dit niet het geval is, hoeft dat absoluut geen probleem te zijn. Kinderen begrijpen en leren snel en weten zich ook vaak zonder de juiste woorden goed verstaanbaar te maken. Veel kinderen vinden het juist extra leuk als er bij de communicatie wat handen en voeten werk aan te pas komt.

Babyfoon
„Ik heb gehoord dat een babyfoon niet werkt op een cruiseschip. Hoe kunnen we dan toch eens gezellig met z’n tweetjes een avondje uit?“
Op de meeste schepen werkt de babyfoon wel, het is alleen afhankelijk van de kwaliteit van het apparaat en de afstand tot de hut. Op moderne schepen kun je vaak ook een uitgekiend babyfoonsysteem met video of zelfs een babysitter huren. Op die manier kunnen ouders zich tijdens hun cruise vakantie met de kids ’s avonds heerlijk ontspannen bij een romantisch diner, bij een spectaculaire voorstelling of gezellig in de bar met lekker hapje en drankje.

Kleine hutten
„Zijn de hutten niet te klein?“
Op veel schepen kun je hutten huren die voor drie, vier of zelfs nog meer personen geschikt zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om aaneensluitende hutten te boeken. De grootte van de hut is vaak helemaal niet zo belangrijk, omdat je tijdens je cruise vakantie met je kids uiteindelijk vaak maar heel weinig tijd in de hut doorbrengt.

Onoverzichtelijk
„Is een cruiseschip niet veel te groot en onoverzichtelijk voor kinderen?“ Ouders hoeven zich hierover geen zorgen te maken. Vaak wijzen de kinderen hun ouders al snel de juiste weg of laten ze zien waar de dichtstbijzijnde navigatiepaal is. Bovendien is het personeel zeer kindvriendelijk en altijd bereid te helpen.

Ben je overtuigd en klaar voor een cruise vakantie met de kids? Kijk dan eens op hier voor aantrekkelijke aanbiedingen.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over