Cruise Vakantie Hoge Noorden

Cruise Vakantie naar het Hoge Noorden

Nederlanders boeken steeds vaker een cruise vakantie. Velen van hen kiezen voor een cruise in het Middellandse Zeegebied. Maar ook Noord Europa wordt een steeds populairdere cruisebestemming. Hier vaar je langs betoverende fjorden en gletsjers, grillige bergen, prachtige steden en sfeervolle oude vissersdorpjes. Sommige cruises varen zelfs tot aan de Noordkaap.

Bij het begrip cruise vakantie, denk je wellicht aan zonnige stranden met palmbomen. Maar het kan ook anders: bijvoorbeeld op een cruise richting het noorden. Op een luxe cruiseschip vaar je langs prachtige steden zoals Kopenhagen, Oslo en Bergen. En wil je nog noordelijker, dan kun je ook voor een cruise vakantie kiezen die je tot aan het noordelijkste puntje van het Europese continent brengt: de Noordkaap.

Kopenhagen
Een cruise vakantie naar Noord Europa is een fantastische belevenis. Ten eerste krijg je de gelegenheid om een paar schitterende steden te bezoeken. Bijvoorbeeld het hippe Kopenhagen. In de haven bevindt zich de kleine zeemeermin naar het gelijknamige sprookje van Hans Christian Anderson. Bekijk hier ook het Amalienborg Paleis en breng een bezoekje aan Christiania, een leefgemeenschap met eigen ‘hippie’-wetten en -regels.

Oslo en Bergen
Andere prachtige steden waar je tijdens een cruise vakantie naar Noord Europa langs vaart, zijn het Noorse Oslo en Bergen. In Oslo is het Vikingschip Museum en het Nationaal Museum zeker een bezoek waard. Ook is het een erg leuke stad om te winkelen. Leg je op je cruise vakantie in Bergen aan, bezoek dan de wijk Bryggen met de oude gekleurde koopmanshuizen en ga met een tandradbaan (de Fløibaan) naar de berg Fløien. Vanaf deze berg heb je een fantastisch uitzicht over de stad, de haven en de zee.

Geiranger
De dag van de cruise vakantie waarop je door de Geirangerfjord vaart, zul je nooit vergeten. De prachtige tocht naar het dorpje Geiranger voert je langs adembenemende bergen, rotsformaties en watervallen. Je kunt hier ook schitterende wandelingen maken.

De Noordkaap
Wil je je cruise vakantie nog noordelijker doorbrengen? Neem dan een cruise die doorvaart naar de Noordkaap en beleef hier de middernachtzon. Het is een magische gewaarwording om mee te maken dat de zon hier in de zomermaanden niet ondergaat en het 24 uur per dag licht is. Bezoek in het hoge noorden ook het gezellige Honnigsvag, de noordelijkste stad van Europa. De omgeving hier is indrukwekkend. Je kunt er zelfs rendieren in het wild zien.

Een cruise vakantie naar Noord Europa is een vakantie om nooit meer te vergeten. Neem eens een kijkje bij de verschillende cruises op NUvakantie.com en vind hier ook jouw droomcruise!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over