Cruise Vakantie boeken: Waarop moet je letten?

Stel je hebt besloten dat je dit jaar een cruise wilt gaan maken. Je begint te zoeken op internet en vindt tal van aanbieders van cruise vakanties. Wil je nu daadwerkelijk de cruise vakantie boeken, waar moet je dan op letten? Hier een paar tips en tricks voor het vinden van de perfecte cruise.

Poeh, toen ik besloten had een cruise te gaan maken, kwam ik erachter dat er heel veel verschillende aanbieders waren van zulke vakanties. Ik heb heel wat websites doorgeploegd om uit te vinden wat voor mij het beste was. Misschien had ik mijn wensen niet duidelijk op een rijtje. Daarom geef ik hier een paar tips die je in je achterhoofd kunt houden, wil je een cruise vakantie boeken.

Cruise Vakantie boeken

Ten eerste moet je natuurlijk weten waar je graag naar toe wilt en wanneer dat mogelijk is? Sommige cruises worden namelijk niet altijd aangeboden of zijn qua weersomstandigheden misschien niet geschikt voor jou. In mijn blog Wanneer kan ik het beste cruisen? heb ik hiervoor de populairste bestemmingen met de geschiktste reistijden op een rijtje gezet. Informeer tevens bij het boeken van een cruise vakantie hoeveel vaardagen er zijn en hoeveel tijd je bij iedere aanlegplaats hebt. Dit voorkomt eventuele teleurstellingen.

Ga je een cruise vakantie boeken, houd dan ook een bepaald budget in gedachten. Cruises zijn er in alle prijsklassen en ver weg betekent niet ook meteen duurder. Het is verstandig te onderzoeken, welke extra kosten er bij komen kijken, zoals havengeld en fooien. Soms is het ook mogelijk de aanbieding te upgraden tot een all inclusive cruise. Bedenk goed of dit voor jou in aanmerking komt of niet. Realiseer je ook dat excursies aan land vaak extra geld kosten. Natuurlijk kun je in de meeste gevallen ook op eigen gelegenheid op pad gaan.

Let er bij het boeken van een cruise vakantie op wat er allemaal is inbegrepen. Zo kun je een cruise vakantie boeken inclusief vlucht en hotelovernachting voor de dag van vertrek. Er zijn maatschappijen die dit als totaalpakket aanbieden. Wel zo makkelijk en niet per se duurder. Wanneer je echter graag nog wat langer vakantie wilt vieren, kun je de reis naar de vertrekplaats beter zelf regelen.

Als je bezig bent een cruise vakantie te boeken, vraagt de reisorganisatie naar de hutvoorkeur. Wil je een binnenhut (zonder raam) of een buitenhut (met zicht naar buiten) met of zonder balkon? Ook kun je soms aangeven waar op het schip je graag een hut wilt. Laag of hoog, voor of achter in het schip. De golfbeweging van het schip voel je minder wanneer je je laag en achter in het schip bevindt.

Wil je een cruise vakantie boeken met kids, laat je dan goed informeren over het aanbod voor kinderen aan boord. Sommige rederijen organiseren zelfs speciale familiereizen. Zulke cruises maken de vakantie een onvergetelijke droomreis voor het hele gezin.

Als je nog meer vragen hebt over het boeken van een cruise vakantie, neem dan contact op via het contactformulier of neem eens een kijkje bij de cruise vakanties op nuvakantie.com.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over