Cruise met thema

Cruise met thema

Heavy metal op een cruise? Jazeker! Of je nu van klassieke muziek of van hard rock houdt, een golf – of een bridgetype bent, er zijn steeds meer themacruises te vinden. Van wijncruise tot vampiercruise, je kunt het zo gek niet bedenken voor een thema cruise. Hier onder een greep uit de verschillende thema’s.

Heavy metal en een cruise, dat lijken op het eerste gezicht twee onverenigbare begrippen. Niets is echter minder waar. De heavy metalfans lijken zich op een speciale heavy metalcruise prima te vermaken. Hier wordt vijf keer zoveel alcohol geschonken als op een normale cruise en de kleding is overwegend zwart. Natuurlijk bezoek je hier ’s avonds geen musicals, maar harde rockconcerten.
Houd je meer van Mozart, Händel of Tsjaikovski, dan kom je bij een klassieke muziekcruise helemaal aan je trekken. Prachtige klassieke concerten en opera-uitvoeringen staan hier op het programma.

Je kunt ook een cruise maken rondom het thema eten. Ik heb het eerder al gehad over culinaire cruises, waar je exclusief kunt eten en aan diverse kookworkshops kunt deelnemen. Bijzonder zijn ook de wijncruises. Je vaart langs langs bekende wijnstreken en zowel aan boord als aan land wordt er genoten van excellente wijnen. Je bezoekt wijnproeverijen en natuurlijk zijn er lezingen en workshops met verschillende wijnthema’s.

Houd je wel van lekker eten, maar wil je graag een paar kilo’s kwijt raken tijdens je cruise? Dat kan tijdens een zogenaamde dieetcruise. Hier kun je heerlijk, maar calorie-arm eten en is er een enorm aanbod aan beweging en fitness. Of je nu graag alleen zwemt of jogt of liever deelneemt aan de groepslessen, zoals spinning, yoga, aerobics of pilates, sportmogelijkheden zijn er te over. Natuurlijk ontbreekt het daarbij niet aan de nodige ontspanning. Wellness komt ook uitgebreid aan bod, bijvoorbeeld in de vorm van sauna, stoombaden en massages. En dat alles tijdens een prachtige cruise op een modern en luxe schip.

Ben je gek op bridgen? Dan is een bridgecruise misschien iets voor jou. Aan boord kun je deelnemen aan diverse bridge drives en wie weet sleep jij aan het eind van de cruise de hoofdprijs in de wacht. Steeds populairder worden ook de golfcruises. Hierbij legt het cruiseschip aan in havens waar je de mooiste golfbanen kunt vinden en op het schip bevindt zich een putting green.

Maar het kan ook veel extravaganter. Wat dacht je van een vampiercruise door Alaska of een drag queen-cruise over de Atlantische Oceaan. Er bestaan zelfs speciale nudistencruises!

Of je nu op zoek bent naar een cruise met een speciaal thema of een ‘doodgewone’ cruise, bij het cruiseaanbod op NUvakantie.com vind je vast ook iets dat voor jou interessant is!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over