Spanje: De ruige kust van de Costa Brava


De Costa Brava staat bekend om zijn ruige kust in Noordoost-Spanje, die afgewisseld wordt door  vele kleine zand- en kiezelstranden en schilderachtige baaitjes. Dit zorgt er dan ook voor dat de Costa Brava zeer geliefd is bij de Noord-Europeanen, die op zoek zijn naar zon, zee en strand.

Binnenland Spanje

Naast het relaxen in de zon aan het water met een ijskoud drankje in de hand aan deze prachtige kust van Spanje, is het echter ook mogelijk om het binnenland van Spanje in te trekken. Hier is de schoonheid van de natuur nog te aanschouwen zonder de sporen van het massatoerisme. Hier zijn dan ook de ouderwetse dorpjes en kleine steden waar de Catalonische sfeer nog goed te proeven is, zoals Girona waar je het middeleeuwse sfeer  ervaart als je door de nauwe steegjes wandelt, is hier een voorbeeld van.

spanje

Beeldbron: Elke Müllers / pixelio.de

De kust van de Costa Brava biedt dus verschillende mogelijkheden om erop uit te gaan in alle richtingen. Dit is goed mogelijk vanuit een vakantiehuis. Voor verder informatie over  de Costa Brava kan je terecht bij Casamundo die een vakantiebemiddelaar is in deze regio van Spanje.

Als je dan toch in de buurt bent dan kan je een bezoekje aan Barcelona niet laten schieten. Deze stad heeft voor ieder wat wils, zo is voor de voetbalfan maar een plek om naar toe te gaan uiteraard… jawel het grote Camp Nou stadion. Het is aan de andere kant ook goed voor te stellen dat voetbal niet helemaal jouw ding is of gerust gezegd, helemaal niet. Dan zijn er nog vele mogelijkheden zoals een dagje shoppen en terrasjes pakken en de avond afsluiten in een van de vele tapas restaurantjes die de stad rijk is. Wees wel altijd alert, want Barcelona staat ook bekend om zijn zakkenrollers. Het is dan ook verstandig om van te voren al te bekijken hoe je moet reageren op  het verlies van belangrijke papieren. Enkele handige tips kan je vinden bij de Ambassade.

In het zuiden van de Costa Brava gaat het er echter heel anders aan toe. Hier vind je de steden BlanesMalgrat de Mar en Llorret de Mar. Hier zijn de bekende feestvakanties die wel bekend zijn bij de jongeren. Deze locaties zijn dan ook volgebouwd  met appartementen, hotels en uiteraard discotheken. In de ochtend uitslapen, vervolgens naar het strand rollen en de avond weer eindigen in de discotheek.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over