De veelzijdigheid van het Caribisch gebied

Aruba, Bonaire, Jamaica of Barbados: allemaal eilanden in de Caribische Zee. Het aanbod aan cruises door het Caribisch gebied is enorm en niet onterecht. Witte palmstranden, tropische regenwouden, aanstekelijke ritmes, heerlijke gerechten en vriendelijke eilandbewoners geven je het ultieme vakantiegevoel. Hieronder een korte schets van wat cruises in het Caribisch gebied je kunnen bieden.

De Caribische eilanden lopen in een wijde boog tussen Florida en de Noordoostkust van Venezuela. Ieder eiland heeft zijn eigen charme en bijzonderheden, maar allemaal worden ze gekenmerkt door het warme klimaat, schitterende kusten en een ontspannen levenshouding, die het een ideaal vakantiegebied maken.

Prachtige landschappen
De stranden en de natuur van de eilanden zijn in een woord betoverend. Cruises door het Caribisch gebied varen je langs prachtige witte stranden met wuivende palmbomen. Maar je vindt hier niet slechts zee en strand, ook zijn er tropische regenwouden, adembenemende watervallen, ongerepte natuur en schitterende zonsondergangen te bewonderen. En onder het wateroppervlak kun je tijdens een duikexcursie of snorkeltour een wereld vol kleurrijke koraalriffen met hun exotische bewoners ontdekken.

Caribische keuken
De cruises in het Caribisch gebied laten je uiteraard ook kennismaken met de Caribische keuken. In de gerechten wordt de geschiedenis van deze streek weerspiegeld. Elementen uit de Afrikaanse, Indiaanse, Chinese en Indische keuken smelten in de Caribische gerechten samen en leveren een exotisch en verrukkelijk eindresultaat. Veel gebruikte ingrediënten zijn onder andere vis, kip, zoete aardappel, kokosnoot, chilipeper, casave en bakbanaan.

Pina Colada
Wie kent hem niet, de Pina Colada? Misschien wel de beroemdste cocktail ter wereld. Het recept werd in 1954 door een barman in Puerto Rico bedacht en heeft zich sindsdien verspreid over alle werelddelen. De Pina Colada is zelfs de nationale drank van Puerto Rico! Maar er zijn hier nog veel meer cocktails te ontdekken, veelal op basis van rum, die in dit gebied geproduceerd wordt. Je kunt natuurlijk ook van een non-alcoholische variant genieten. Cruises in het Caribisch gebied zullen je zeker in de gelegenheid stellen deze hemelse verleidingen tot je te nemen.

Muzikaal avontuur
Muziek speelt een grote rol in het leven van de Caribische bevolking. Overal hoor je vrolijke klanken en prikkelende ritmes. Sommige eilanden hebben zelfs een heel eigen muziekstijl ontwikkeld, die de wereld veroverd hebben. Salsa, merengue, reggae, dance hall, allemaal muziekstijlen afkomstig uit het Caribisch gebied. Cruises langs de eilanden bieden je dus ook een muzikaal avontuur.

Gastvrijheid
Last but not least: cruises in het Caribisch gebied zullen je tonen hoe gastvrij de bevolking is. Overal word je met een warm hart en vriendelijke lach ontvangen. De warmte van het klimaat vind je terug in de openheid en de relaxtheid van de eilandbewoners. Zij zorgen voor de ontspannen vakantiesfeer en laten je alle stress en zorgen vergeten.

Wil je meer weten over het Caribisch gebied en het aanbod aan cruises daar? Neem dan eens een kijkje bij de cruise vakanties op NUvakantie.com.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over