Barcelona, Spanje op zijn best

Barcelona is een van de meest geliefde bestemmingen in Spanje voor een citytrip. Deze fantastische stad in Spanje heeft zoveel te bieden dat je er niet kan vervelen.  El Born is de leukste wijk om te winkelen, met honderden bijzondere kledingwinkeltjes. De Barrio Gótico is het middeleeuwse centrum van de stad, dat grotendeels intact is. Vanaf het strand kun je de kabelbaan nemen naar de berg Montjuïc, waar onder andere het museum van de schilder Miró is.

De Ramblas, die vanaf het strand omhoog de stad inlopen, zijn zeer toeristisch, maar heerlijk om over te flaneren en te kijken naar de straatartiesten (pas wel op voor zakkenrollers). In het verlengde ervan ligt de Paseo de Gracia, een kilometerslange boulevard met winkels van de exclusieve Spaanse en  internationale merken. Overal in de stad Barcelonakan je even neerstrijken voor een drankje en een paar tapas. Barcelona is een grote stad, maar het ademt dezelfde sfeer van ontspanning uit die je op een landelijke camping in Spanje aantreft.

Spanje

Vaak over het hoofd gezien, maar veel gezelliger dan de Ramblas, is Barceloneta, een buurt in het district Ciutat Vella. Deze buurt ligt aan de Middellandse zee, heeft een populair zandstrand en ligt tussen de wijk Born en de haven van Barcelona in. Aan de haven zijn talloze restaurants: hier ben je aan het juiste adres voor een  heerlijke Catalaanse visschotel. De Spanjaarden gaan voor onze begrippen betrekkelijk laat eten: pas rond een uur of tien. Daarna gaan ze uit, maar gelukkig zijn de meeste clubs tot het ochtendgloren geopend.

Natuurlijk is een bezoek aan Barcelona niet compleet zonder iets van de gebouwen van de eigenzinnige architect Gaudí  te hebben gezien. Een aanrader is het gebouw La Pedrera (op de hoek van Paseo de Gracia en calle Provenca), Parque Guell of La Sagrada Familia, de kathedraal die nog steeds in aanbouw is.

Voor voetballiefhebbers mag  Camp Nou, het  stadion van FC Barcelona, niet op het programma ontbreken. Ook als er geen wedstrijd is kan het stadion worden bezocht voor een rondleiding en een bezoek aan de fanshop.  Ook de omgeving van Barcelona is erg bijzonder. Vaak is het goedkoper en net zo leuk om hier in Spanje een appartementje te huren of een plaats op een luxe camping te reserveren via Vacanceselect.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over