balearen

De Balearen is een eilandengroep gelegen in de Middellandse Zee ten oosten van het Spaanse vasteland. De eilanden zijn op slechts 90 – 200 km van het vaste land Spanje. De vliegtijd vanuit Nederland bedraagt ongeveer 2 uur. De Balearen bestaan uit 6 eilanden waaronder:

  • Mallorca
  • Menorca
  • Ibiza
  • Formentera

Naast deze bewoonde eilanden, zijn er nog vele kleine onbewoonde eilandjes, die ook deel uitmaken van de Balearen.

Sinds wanneer deze eilanden zijn bewoond, is niet helemaal duidelijk, maar men denkt dat de eerste bewoners rond 400o voor Christus kwamen.

De Balearen hebben meer dan 1 miljoen inwoners, de meest dichtbevolkte regio’s van Spanje. Veruit de meerderheid van de bewoners (80%) woont op het grote eiland Mallorca. De Balearen zijn niet alleen een populaire toeristische bestemming, maar voor velen ook de droom om naar toe te emigreren. Het aantal immigranten op de eilanden is zeer groot.

Het leven op de eilanden is vrij duur. Het inkomen per hoofd van de bevolking is het hoogst in Spanje op de Balearen. De hoofdactiviteit op de Balearen is  het toerisme, geen wonder dat de miljoenen gasten per jaar reizen naar de eilanden.

Er zijn verschillende redenen waarom de Balearen een populaire bestemming zijn. Het trekt veel toeristen vanwege het mooie weer, vanwege de vele stranden, prachtige natuur en ook vanwege het nachtleven. De eilanden zijn niet langer alleen nog maar de perfecte bestemming voor feestvierders. Maar ook voor toeristen en mensen die rust zoeken, natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen.

Welk eiland is geschikt voor wie en wat?

Mallorca
Dit is het grootste eiland van de Balearen. In Playa de Palma bruist het nachtleven. Maar hierbuiten is het eiland ook perfect voor de rustliefhebbers.

Menorca
Het tweede grootste van de Balearen. Het is het perfecte vakantie eiland voor gezinnen met kinderen. De zandstranden lopen namelijk allemaal langzaam af in zee.

Ibiza
Het derde grootste eiland van de Balearen. Het eiland met een goed nachtleven, maar ook met prachtige rustige baaien en mooie landschappen.

Formentera
Het op een na kleinste eiland van de Balearen heeft ondanks het massatoerisme niet zijn unieke charme verloren. Het eiland is ideaal voor  mensen die ontspanning zoeken en voor gezinnen met kinderen.

Enthousiast over de Balearen geworden? Klik hier en vind je vakantie naar een van deze schitterende eilanden!

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over