Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over de leuke kleine dorpjes op Ibiza.

Op Ibiza zijn namelijk veel leuke kleine dorpjes te vinden met elk hun eigen karakter!


Gemeentes

Sant Joan de Labritja

Deze gemeente gelegen in het Noorden van het authentieke Ibiza heeft het minste aantal inwoners. In Sant Joan de Labritja wonen ongeveer 4500 mensen. Het gebied heeft een mooie landelijkheid en ongerepte bossen. De inwoners van deze gemeente zijn met name afhankelijk van de landbouw.
De gemeente bestaat uit vier parochies:Sant Miquel, Sant Joan, Sant Llorenç en Sant Vicent. Dit zijn allemaal leuke dorpjes. De kust hier heeft prachtige kliffen en daarnaast zijn er mooie baaien te vinden zoals Cala Xarraca, Es Calo d’en Serra, Es Calo des Multons, Cala de Sant Vicent, en Benirras. De toeristische plaatsen in deze gemeente zijn Sant Miguel en Portinatx.


Sant Josep de sa Talaia

Sant Josep is de grootste gemeente van Ibiza. In deze gemeente behoren de parochies van Sant Jordi, Sant Agustí en Es Cubells. Dit zijn rustige en kleine pittoreske dorpjes met mooie kerken. De kust is ongeveer 80 km. Hier vind je ook de populaire badplaatsen en de prachtige baaien zoals Cavallet, Ses Salines, Cala Jondal en Cala Vadella. Ook vind je hier vissersbaaien zoals Porroig, es Xarco, sa Caleta, Cala Llentrisca, en Cala Corral.


Santa Eulària des Riu

Santa Eulària is na Eivissa de dichtbevolkte gemeente op het authentieke Ibiza. Naaste de populaire vakantiebestemmingen zoals Santa Eulalia, Es Canar en Cala Llonga tref je hier ook de gemeente Santa Gertrudis. Deze gemeente wordt gevormd door 3 steden namelijk;
Jesús, en Sant Carles. Dit zijn kleine en schattige rustige dorpjes met prachtige kerkjes.


Dorpjes

Es Cubells

Dit is een van de kleinste dorpen op Ibiza. Het is een leuk dorpje, gelegen aan de rand van een grote klif. Het centrum heeft slechts een klein wit kerkje en 2 bars.


Jesús

Jesús ligt dicht bij Ibiza-stad. Hier vind je een van de oudste kerken (1498) van het eiland. In de kerk vind je een gotisch altaar, welke is toegeschreven aan Rodrigo de Osuna. In de omgeving vind je verschillende stranden zoals S’Estanyol en Talamanca, daarnaast zijn er genoeg restaurants en kleine winkeltjes te vinden.


Sant Agustí des Vedrà

Sant Agustí des Vedrà is een echt Ibiza dorpje. Je vind hier nog de witte traditionele huizen. Er wonen hier ongeveer 56 mensen. Verder vind je hier de 18e-eeuwse Kerk de Sant Agusti des Vedra. Als je naar de velden in de omgeving gaat, dan tref je wijnstokken. Hier wordt dan ook een rode wijn van goede kwaliteit gemaakt. Verder vind je in de omgeving de stranden Playa Comte en Cala Bassa. Dit zijn prachtige ongerepte stranden.


Sant Carles de Peralta

In dit dorpje vind je ook nog de prachtige traditionele Ibiza huizen. Het is gelegen in een prachtige omgeving met amandel en vijgen bomen. Het heeft een paar leuke bars en restaurants. Probeer hier ook de Eivassan Likeur, dit is een traditionele likeur die van kruiden is gemaakt. Tevens is er een witte kerk uit 1785 te vinden.


Sant Llorenç de Balàfia

Hier vind je nog de traditionele architectuur van het authentieke Ibiza. Het dorpje heeft slechts 5 traditionele huizen en 2 torens, die van archeologische waarde zijn. Een paar huizen en de torens beschikken over witte kruisen op de gevels. Dit is een oud ritueel om zich te beschermen tegen aanvallen. Uiteraard is hier ook een kerk aanwezig. Naast de kerk bevindt zicht een park waar je lekker kan picknicken. Verder vind je er nog een bar.


Sant Rafel

Dit dorp lig vlakbij San Antonio (8 km). Je vindt in dit dorp de beste pottenbakkers van Ibiza. Het is een rustig dorpje. Verder heeft het dorp verschillende barretjes en restaurants. Vanuit heel Ibiza komen mensen hier eten. Verder is er ook weer een wit kerkje te vinden.


Santa Gertrudis de Fruitera

Een mooi rustig dorp in een landelijke omgeving. Een traditie is het eten van een rauwe ham rol op een terrasje.
Je vindt er handwerk winkeltjes, antiek winkeltjes en diverse restaurants. Middenin het dorp vind je een kerkje (1797).

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over