amalfi kust bezoeken

Amalfi Kust Bezoeken

Is de Italiaanse Amalfi kust, waar de rijke op vakantie gaan onbereikbaar voor de gewone burger? Integendeel! Deze Italiaanse goudkust heeft twee uitersten: zeer exclusief en aan de andere kant is het zeer goed betaalbaar.

De Costiera Amalfitana, Amalfi kust, is een kuststrook van ongeveer 70 kilometer lengte. Van de levendige havenstad Salerno tot Punta Campanella en het eiland Capri. De meest populaire dorpjes zijn Amalfi, Positano, Ravello, Minori en Sorrento. Ooit kwam hier Picasso, tegenwoordig worden deze plaatsen bezocht door topmodellen, miljonairs en filmsterren.

Voor wie van lekker eten en luxe houdt is hier aan het goede adres. Restaurants met michelinsterren en vijfsterrenhotels zijn hier in overvloed. In de zomer is het bijna onmogelijk om een reservering te maken voor een accommodatie. Soms heeft men al jaren van tevoren geboekt om hier te mogen overnachten. Jachtboten zijn er ook genoeg te vinden. En te bedenken dat dit een gebied was, dat ooit toegankelijk was voor iedereen.
Nog steeds is de Amalfi kust toegankelijk voor de normale burger, maar dan wel in het laag seizoen.

Positano

Positano is een sjieke badplaats aan de centrale kust van Amalfi. Toeristisch, maar het heeft zeker charme. De architectuur van de plaats is in Moorse stijl. Het dorp heeft steile hellingen, deze bieden uitzicht op de Sirenuse-eilanden. In het dorp zijn diverse boetiekjes die strandmode verkopen voor de bezoekers aan het strand. Dagelijks vertrekken hier boten naar Capri en Ischia voor een dagtocht. Ook gaan er boten naar de grot: de Grotta dello Smeraldo.
Het bekende Spiaggia Grande strand is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat erg druk. Boten vertrekken vanaf hier onder meer naar Capri, Salerno, Sorrento en Amalfi.
Het meest bekende hotel van Positano is het vijfsterrenhotel Le Sirenuse. Het heeft een geweldig uitzicht op de Middellandse Zee en op de kleine Sirenuse, Li Galli eilandjes.
De meest authentieke bar in Positano is Bar Internazionale. Een drankje is hier goedkoper dan in de lager gelegen delen van het dorp.

Restaurant Da Adolfo mag niet vergeten worden. Het is gelegen op een keienstrand. De prijzen hier zijn redelijk en de kwaliteit is goed, beter dan in de meeste restaurants in Positano zelf.

Amalfi

Amalfi is een kleine, toeristische stad met ongeveer 5400 inwoners. De stad is opgenomen in de Unesco lijst van Werelderfgoed. De provincie waarin de stad ligt is vruchtbaar en staat bekend om de productie van citroenen en de daarvan gemaakte drank limocello.

Praiano

Praiano is centraal gelegen aan de Italiaanse Amalfi kust, ongeveer halfweg tussen Positano en Amalfi. Het dorp heeft 2 kernen: vanuit Praiano kan de zonsopgang gezien worden richting Amalfi, vanuit Vettica de zonsondergang richting Positano.
Praiano heeft een centrale ligging en is dus een goede verblijfplaats voor een goede verkenning van de Italiaanse Goudkust.  Op ongeveer 20 minuten rijden liggen Positano of Amalfi.
De beste stranden van de Amalfi kust worden in Praiano gevonden.
Dit zijn, Marina di Praia en Cala della Gavitella.

Pogerola

Pogerola, is een prachtig dorp en is bekend om zijn zeer sfeer en de gezonde lucht.
Vanaf Pogerola kan er genoten worden van een betoverend landschap van de Golf van Napels, de Amalfi kust en de Li Galli eilanden.
De echte limoncello kan hier gedronken worden bij restaurant Trattoria Da Rispoli. Verder serveren ze in dit restaurant een heerlijke huisgemaakte pasta, “scialatielli” voor slechts 6 euro.

Accommodatie

Postiano
Casa Cuccaro
vanaf 75 euro per nacht

Praiano
Casa Angelina
235 euro per nacht

Amalfi en omgeving
Palazzo Verone
vanaf 70 euro per nacht.

Restaurants

Postiano 
Bar Internazionale
Ristorante Da Adolfo

Amalfi
Pasticceria Pansa
  
Pogerola
Trattoria Da Rispoli

Amalfi bereiken

Amalfi is te bereiken per vliegtuig via Napels. De Amalfi kust is ongeveer 72 kilometer verwijderd van Napels.
Vanuit Napels kan een auto gehuurd worden of gebruik gemaakt worden van de blauwe SITA bussen.
Parkeergelegenheid is lastig met name in Postiano. In de andere dorpen is het parkeren makkelijker, maar niet goedkoop. De SITA bussen rijden frequent en stoppen langs alle dorpjes langs de Italiaanse Goudkust.

Vergelijkbare posts

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Grootste Cruiseschip in Rotterdam

Het grootste cruiseschip ter wereld komt binnenkort naar Europa en zal ook een bezoek brengen aan Rotterdam. Interesse om schip te zien? In oktober 2014

tickets boeken

Ibiza Low Budget!

Heb je niet zo’n groot budget en je wilt toch een keer heel graag naar Ibiza, dan kan dat zeker. Hier vind je wat tips

Ibiza Stranden

Op zoek naar Ibiza stranden? Ibiza heeft vele stranden en prachtige baaien. Van drukke stranden met beachclubs tot verlaten stranden en naaktstranden. Daarvoor hebben een aantal mooie Ibiza

Authentieke Ibiza

Het Authentieke Ibiza

Ik heb het de afgelopen tijd met name gehad over de toeristische en populaire badplaatsen op het authentieke Ibiza. Deze post zal met name gaan over