Mis de Goedkoopste Aanbiedingen Niet:
Schrijf je nu in!

Weer Florida

weer florida

Of wordt het dit jaar toch weer Florida? Vele toeristen zijn je al voor gegaan. Florida is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Jaarlijks bezoeken vele toeristen de Sunshine State. Florida heeft alles in huis om een geweldige vakantie te hebben.

In het zuidoosten van de Verenigde Staten ligt Florida. Vanuit Nederland is het ongeveer 9 uur vliegen naar Florida. De  talen die hier  met name gesproken worden zijn Engels en Spaans. Via de luchthavens Miami International Airport, Orlando International Airport en Tampa International Airport komen de toeristen naar Florida.
In Florida zijn veel restaurants, bars en hotels te vinden voor alle soorten budgetten.

In Miami vind je de mooie mensen, luxe, beachclubs en prachtige hagelwitte stranden, maar Florida biedt meer. Wat dacht je van Disney World, de Everglades, het kleine Venetië; Fort Lauderdale, de Florida Keys en de vele andere prachtige stranden.

Weer Florida

Florida heeft een subtropisch klimaat en de zon schijnt er zo’n 300 dagen per jaar, vandaar de bijnaam van de staat “The Sunshine State”. De gemiddelde temperatuur is 24 graden. In de zomer is het warm en vochtig. Tevens kunnen er stevige onweersbuien in de middag ontstaan, wat vaak gepaard gaat met regen. De onweersbuien duren meestal niet lang. De warmste maand is augustus. De temperatuur ligt dan tussen de 25 graden en 31 graden. De natste maand is juni. Het weer in Florida van december tot mei ligt tussen de 15 graden en 25 graden. De gemiddelde regenval in deze maanden is gemiddeld veel lager dan in de zomer.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Florida zijn onder andere:

Disney World 
Dit park is gelegen in de buurt van Orlando. Het bestaat uit 4 pretparken, 2 waterpretparken en twee winkel en entertainment gebieden.

Fort Lauderdale 
Fort Lauderdale wordt ook wel het Venetië van de Verenigde Staten genoemd. Veel zand en zon is hier te vinden.

Everglades National Park 
Dit park is een van de grootste nationale parken van Amerika.

Stranden 
Er zijn veel stranden te vinden in Florida. Voorbeelden van bekende stranden zijn: Panama City Beach, Daytona Beach of West Palm Beach.

Cruises
Vanuit Florida vertrekken veel cruiseschepen. Je kunt bijvoorbeeld je vakantie in Florida combineren met een (korte) cruise naar de Bahamas.

Florida Keys
Gelegen in het zuiden van Florida over 200 kilometer liggen de prachtige Keys. Hoogtepunten die je tegenkomt zijn Key Largo, Islamorada, Marathon, Big Pine Key en het geweldige Key West.

Ook enthousiast geworden? Dit jaar naar Florida, en grote kans dat het volgend jaar weer Florida wordt! Kijk bij verre reizen voor een mooie vakantie naar Florida!

Geef een reactie