Mis de Goedkoopste Aanbiedingen Niet:
Schrijf je nu in!

Barcelona buiten de gebaande paden

barcelona spanje

De meeste toeristen die voor de eerste of tweede keer naar Barcelona gaan spoeden zich op de eerste dag direct naar de Ramblas. Deze brede boulevard die vanaf het strand omhoog de stad inloopt, is echter zeer toeristisch en wordt door de Barcelonezen zelf gemeden als de pest (behalve de stadsbewoners die zich hebben bekwaamd in het zakkenrollen). Veel leuker is El Born, waar het stikt van kleine winkeltjes en goede eettentjes. Deze buurt is ook heel geschikt om een hotel in Barcelona te vinden.

El Born Barcelona Spanje

Barcelona: Montjuïc en stadstrand

Natuurlijk moet je een keer iets van de gebouwen van Gaudí  hebben gezien. Zeer aan te raden is La Pedrera (op de hoek van Paseo de Gracia en Provenca) of La Sagrada Familia, de grillige kathedraal die nog steeds niet is afgebouwd. Net zo leuk is het Museu Nacional d’Art de Catalunya, dat gevestigd is in een paleis dat boven op de top van de Montjuïc is gebouwd. Alleen al voor het uitzicht bovenaan de trap van dit Palau Nacional is een bezoek de moeite waard. Vlakbij is ook het museum van Miró. Ga met de kabelbaan de berg Montjuïc op. Het strand bij de Avinguda Litoral is veel leuker dan het strand onderaan de Ramblas. Het heeft een relaxte sfeer en hippe strandtentjes. Vanaf Plaza Cataluña, het plein waar de Ramblas op uitkomen, ben je er binnen een kwartiertje met de Barcelonese metro (ga naar halte  Puerto Olimpico). Hier in de buurt vind je ook veel leuke en betaalbare hotels van Venere.

De Schaduw van de Wind

Het lezen van dit boek van Carlos Ruiz Zafón is een leuke voorbereiding op een bezoek aan Barcelona. Het speelt zich af in 1945, vlak na het beëindigen van de Spaanse Burgeroorlog. De vader van Daniël Sempere neemt hem mee naar het kerkhof der vergeten boeken, een doolhofachtig museum, waar vergeten literaire meesterwerken worden bewaard. Daniel komt daar in aanraking met het boek van Julian Carax, De schaduw van de wind. Hierna begint een enorm avontuur, dat naar alle uithoeken van Barcelona leidt. Je kan na het lezen van dit boek een De Schaduw van de Wind, Stadsgids kopen (geschreven door Sabine Burger, Nelleke Geel en Alexander Schwarz)  die voert langs alle plekken die in het boek staan beschreven.

Geef een reactie