Mis de Goedkoopste Aanbiedingen Niet:
Schrijf je nu in!

Prachtig Tulum Mexico

Mexico Tulum

We hebben al van de eerste koude en regenachtige dagen mee mogen maken. Wij hebben daarom een mooi strand uitgekozen in Mexico, waar het zelfs in oktober nog boven de 30 graden is. Het is vanzelfsprekend dat het wel wat verder weg is, maar het is zeker de moeite waard. Laten we heerlijk genieten van de mooiste foto’s van de ultra-witte stranden en het prachtige heldere zee water van Tulum in Mexico. Echter heeft de van oudsher oude Mayastad meer te bieden dan alleen een mooi uitzicht op zee!

De oude Mayastad Tulum ligt in de Mexicaanse provincie Quintana Roo op het schiereiland Yucatán. De stad ligt aan de Caribische Zee en maakt deel uit van Rivier Maya, een gebied dat populair is onder de toeristen. Deze Mayastad Tulum maakt deel uit van het ecologische reservaat Sian Ka-An. De stad ligt op een twaalf meter hoge rots. Op deze rots bevinden zich diverse tempels. Ook is de stad geheel ommuurd. De naam van de stad komt daar ook vandaan: Tulum betekent ‘Muur’.  Een van de oude bouwwerken had een functie van een vuurtoren, waardoor zeelieden tussen de riffen door konden varen. De ruïnes kunnen het hele jaar door bezocht worden. De entree is niet gratis en voor een camera moet extra worden betaald. Grote zandstranden heeft Tulum niet, maar nabij de bekende ruïnes van Tulum bevindt zich wel een mooi klein zandstrand . De beste zandstranden bevinden zich in het zuiden, langs de weg naar Boca Paila.

mexico Tulum

De stranden worden omringd door rotsen en zijn over het algemeen niet zo heel druk. Alle resorts aan de stranden van Tulum in Mexico hebben een semi-privéstrand. Hier kunnen de gasten in alle rust genieten van een prachtig uitzicht op turquoise gekleurde zee. Duiken en snorkelen is heel goed mogelijk wanneer het water rustig is. Het is wel aan te raden om dicht bij de kust te blijven, want er wordt vaak gewaarschuwd voor gevaarlijke stromingen. Eten en drinken kan in één van de restaurants of bars aan de kust. Er bevinden zich een aantal, maar het kan wel prijzig zijn. Wil je niet zoveel geld uitgeven aan eten en drinken? Dan is het aan te raden dit in te slaan in het oude centrum van Tulum, Tulum Pueblo. Tulum Pueblo telt zo’n 10.000 inwoners en is één van de snelst groeiende plaatsen in. De restaurants in Tulum Pueblo zijn ook veel goedkoper. Het wordt afgeraden om de auto te parkeren aan de openbare weg. Het is heel goedkoop om met een taxi of gehuurde fiets te gaan. In Tulum staat sustainability door middel van afvalverwerking en zonne-energie hoog in het vaandel.

Geef een reactie