Mis de Goedkoopste Aanbiedingen Niet:
Schrijf je nu in!

Cruises in de aanbieding

Cruise Aanbieding

Je vindt ze overal op internet: spotgoedkope cruise aanbiedingen. Daarbij vraag ik me vaak af: klopt die verleidelijke prijs wel en wat komen daar nog voor extra kosten bij kijken? Ik heb wat onderzoek gedaan en moet toegeven: goedkope cruisevakanties bestaan echt!

Aanbiedingen voor cruises vind je op het web al vanaf 300 euro. De tijd dat cruisen alleen was voor de welgestelden onder ons lijkt hiermee voorgoed verleden tijd. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op moet letten. Deze cruise aanbiedingen bieden vaak geen vlucht, transfer en hotel voor een eventuele eerste nacht. Die moet je dan zelf betalen. Wanneer je echter goed zoekt en een goedkope vlucht kunt krijgen, dan kun je al een week cruisen voor 500 euro. Je kunt echter ook totaalpakketten vinden vanaf 500 euro.

Eten en drinken
Wil je een cruise aanbieding boeken, dan moet je goed opletten wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen. De meeste cruises zijn op basis van volpension. De maaltijden en eenvoudige drankjes, water, koffie en thee zijn allemaal inclusief. Wil je frisdrank of alcoholische dranken drinken, dan moet hiervoor nog betalen.

Landexcursies
Wanneer het cruiseschip aanmeert, wil je natuurlijk graag een kijkje gaan nemen aan land. De excursies zijn ook niet in de cruise aanbieding inbegrepen. Deze worden aangeboden door externe reisorganisatoren. Niet zelden zijn zulke excursies echter prijzig. Ben je avontuurlijk, dan is het uiteraard een stuk goedkoper en minstens even leuk om op eigen gelegenheid op pad te gaan. Zo hoeft ook dit niet duur te zijn.

Zakgeld
En verder? Tja, je hebt natuurlijk wat zakgeld nodig op een schip. Maar ook dat hangt weer van de rederij af. Eén avondshow krijg je bijna overal gratis, maar op sommige schepen moet je bijvoorbeeld wel extra voor de bioscoop betalen. Ook snacks, drankjes, de minibar, massages of beautybehandelingen kosten meestal extra. Denk er wel bij, dat je deze dingen bij een ‘normale’ vakantie aan land ook zou moeten betalen.

Fooien en havengelden
Informeer tot slot of prijs van de cruise aanbieding inclusief fooien en havengelden is. Is dit niet het geval, dan wordt dit vaak automatisch per dag op je boordrekening bijgeschreven. De fooihoogte verschilt per rederij.

Conclusie: Goedkope cruises zijn er zeker te vinden. Let wel goed op wat er allemaal bij de cruise aanbieding is inbegrepen. Als je goed zoekt, kun je tegen een heel aantrekkelijke prijs een fantastische cruise maken, die zeker niet duurder is dan een vakantie op het vaste land!

Op zoek naar een leuke cruise aanbieding? Wie weet vind je hier iets dat bij jouw budget past.

Reacties zijn gesloten.