Mis de Goedkoopste Aanbiedingen Niet:
Schrijf je nu in!

Cruisen met Kids: Relaxte Kinderen, Relaxte ouders!

Cruisen met kids heel relaxt

Denk je nog altijd dat een vakantie op een cruiseschip iets voor ouderen is? Dan heb je het toch echt mis. Tegenwoordig worden cruisevakanties geboekt door alle leeftijdsgroepen. En niet alleen voor volwassenen is cruisen geweldig, ook voor kinderen valt er op zo’n schip heel veel te bleven. Een cruisevakantie is ontspanning voor het hele gezin.

De tijd dat cruises voor bejaarde echtparen werden georganiseerd is voorbij. Cruisen met kids is tegenwoordig ook erg in trek. Op de schepen vind je een uitgebreid aanbod voor jong en oud. Ja zelfs voor de kleinsten onder ons is er een fantastisch programma vol plezier en avontuur. En veel rederijen hebben aantrekkelijke kinderprijzen of kinderen kunnen zelfs gratis mee! Maar let op, cruisen met kids is vaak niet mogelijk, wanneer de kinderen jonger dan 6 maanden zijn.

De meeste cruiseschepen bieden tegenwoordig een kidsclub of een miniclub. Daar is georganiseerde kinderopvang voor kinderen meestal vanaf 3 jaar. De kinderen kunnen daar tekenen, knutselen en allerlei spellen spelen. En af en toe brengt de kapitein zelf een bezoekje aan de kidsclub en mogen de kinderen met hem mee naar de brug. Welk kind zou niet eens zelf op de knop van de scheepshoorn willen drukken?

De miniclubs zijn soms alleen ‘s ochtends voor een paar uur geopend, soms echter ook ‘s middags en het komt voor dat de kinderen ‘s avonds zelfs met hun vriendjes en vriendinnetjes uit de kidsclub kunnen eten. Zo kunnen ouders met de kids cruisen, maar toch ook eens heerlijk rustig kunnen dineren.

De zwembaden op het schip zorgen natuurlijk ook voor veel lol en spetterplezier. Vaak is er een speciaal kinderbad met glijbaan en watersproeiers, waar ook weer diverse spellen voor de kinderen georganiseerd worden.

Maar dat is nog niet alles. Cruisen met de kids belooft nog veel meer plezier voor je kinderen: Piratenparty’s, boordsafari’s, schat zoeken, minigolf, klimwanden voor kinderen, kindershows en minidisco’s: er is voor ieder kind wat wils. Op sommige schepen kunnen kinderen zelfs deelnemen aan speciale kinderkookcursussen.

De wat grotere kinderen en tieners kunnen zich ook digitaal uitleven. Vaak bevinden zich bijvoorbeeld Wii-stations aan boord, waar druk getennist en gebokst wordt. En een aantal cruiseschepen bieden als speciaal hoogtepunt Formule-1-simulatoren. Daar willen veel vaders ook wel graag een rondje in mee rijden!

En als de ouders tijdens een uitstapje aan land culturele hoogtepunten willen bezoeken die de kinderen maar saai vinden, bieden sommige aanbieders van cruisevakanties speciale tiener-programma’s met strandbezoek, sportactiviteiten en shopping tours.

Als je erover denkt te gaan cruisen met de kids, informeer je dan goed over het aanbod voor kinderen op het schip. Vaak is er heel veel mogelijk. En wanneer de kinderen het naar hun zin hebben, kunnen de ouders zich ook echt ontspannen.

Interesse om te cruisen met je kids? Kijk dan eens hier of je iets passends voor jouw gezin kunt vinden.

Reacties zijn gesloten.